2014 m. gegužės 15 d., ketvirtadienis

5 MELAI APIE SVEIKATĄ, KURIUOS PERŠA REKLAMA

Reklama jau įtikino moteris, kad celiulito galima atsikratyti pasitepus stebuklingu kremu, neįveikiamas dėmes išplaus naujos kartos milteliai, o vaikus geriausia maitinti žaismingos formos sausainiais. Kartais sveikas protas būna nugalėtas ir įtikima gražiais pažadais. Kuriais dažnai girdimais patarimais nereiktų tikėti?

Stiprūs prausikliai padės atsikratyti spuogų
Norint atsikratyti spuogų būtina plauti veidą putojančiu prausikliu ir dar nuvalyti sausinančiu toniku. Taip tvirtina reklama. Tačiau taip tik bus išsausinta veido oda, o spuogų gali net padaugėti. Veidą reikia prausti odos nesausinančiu, švelniu prausikliu ir patepti lengvu drėkinančiuoju kremu.
Vitaminas C padeda nuo peršalimo
Jei tik pajuntame menkiausius peršalimo simptomus, patariama išgerti vitamino C ar bent arbatos su citrina. Taip pat užrašą apie į sudėtį įeinantį vitaminą C visada galima rasti ant vaistų nuo peršalimo. Tačiau tiesa tokia, kad organizmas jo pasisavina tiek kiek reikia. Visa kita paprasčiausiai pašalinama. Pats savaime vitaminas C neturi ypatingų galių apsaugoti nuo peršalimo. Jei jo trūksta, imunitetas gali būti silpnesnis.
Sultys – geriausia priemonė organizmo valymui
Organizmą geriausiai valo sveikos kepenys ir vanduo. Daržovių sultys gana sveikos, bet tiek pat naudos ir gerokai pigiau būtų valgyti pačias daržoves. Tuo tarpu vaisių sulčių gerti išvis nerekomenduojama – jose labai daug cukraus. Mūsų kūnas pakankamai tobulas organizmas, todėl jo papildomai valyti nėra būtina.
Didesnis SPF faktorius geriau apsaugo
50 SPF faktorių turintis kremas odą nuo pavojingų ultravioletinių spindulių apsaugos tiek pat kaip ir turintis 30 SPF. Užtepus didesnį nei 30 SPF faktorių turintį kremą rezultatas bus toks pat, kaip lietui lyjant virš vieno skėčio laikyti kitą.
Šampūnai su vitaminais ir proteinais yra geresni

Nei plaukai, nei galvos oda nepasisavina vitaminų ar proteinų iš šampūnų, kondicionierių ar kaukių. Lygiai taip pat, kaip veido ar kūno oda nepasisavina vitaminų, tepantis smulkintais kopūstais ar apelsinais. Tuo tarpu iš šampūne esančių proteinų naudos tiek pat, kiek plaukus trinant mėsa. Gražiai skambančios sudedamosios dalys tėra paprastas reklaminis triukas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą