2017 m. spalio 10 d., antradienis

Dėl kenkėjų antplūdžio ir nešvaros uždaryta dešimt kavinių, restoranų ir mėsa prekiaujančių parduotuvių



Praėjusį mėnesį Airijoje uždaryta dešimt kavinių, restoranų ir mėsa  prekiaujančių parduotuvių dėl graužikų, tarakonų ir kitų kenkėjų antplūdžio bei elementarių higienos taisyklių nesilaikymo, informuoja Journal.ie.


Detalizuojant Airijos maisto saugos tarnybos (Food Safety Authority of Ireland – FSAI) duomenis paaiškėjo, kad pusėje iš uždarytų įstaigų buvo aptikta žiurkių, pelių ir tarakonų.

Kitos įstaigos buvo uždarytos dėl “maisto produktų laikymo temperatūros nepakankamumo”, “purvinų sąlygų, susikaupusių nešvarumų ir šiukšlių” bei “žalios vištienos, laikomos ant purvinų grindų”.

Airijos maisto saugos tarnyba (Food Safety Authority of Ireland – FSAI) informavo, kad kai kurias iš patikrintų patalpų uždarė visai, kitos buvo uždarytos laikinai, kol likviduos ataskaitoje nurodytus trūkumus.

“Glebe Gardens” ir “Café”, esanti Baltimore, Cork apskrityje, buvo priverstos uždaryti savo kepyklų saugyklą dėl ten aptiktų pelių.  

“Spar”, esančiai 23 Upper Baggot gatvėje, Dublin 4, buvo išduotas draudimas visam verslui dėl “didelio graužikų užkrėtimo”.

Inspektoriaus ataskaitose teigiama, kad “rūsyje ir pačioje parduotuvėje rasta daug žiurkių išmatų”, kurios gali sukelti riziką “maisto produktams ir juos užteršti”.

Restoranas/kavinė “Akash”, 7 George's Avenue Blackrock mieste, Dubline, taip pat buvo uždaryta. Pranešime teigiama, kad “virtuvėje, prie indaplovės, elektros laido jungiklių ir šaldytuvo variklyje aptikta daugybė tarakonų ir jų kiaušinėlių”.

Dėl “purvinų” sąlygų ir graužikų grėsmės iš dalies buvo uždaryta “Larry’s Marino Fair” maisto saugykla, esanti Larry Marino mugėje, Philipsburgh Avenue, Marino, Dublin 3.

Village Store/Kelly’s “Last Chance Bar” esantis Rathcabbin, Nenagh, Tipperary grafystėje buvo uždarytas dėl “kenkėjų, rastų sandėliuke ir baro patalpose”.

FSAI generalinė direktorė dr. Pamela Byrne teigė, kad Airijos maisto saugos tarnybos (Food Safety Authority of Ireland – FSAI) veikla dabar yra skaidresnė, nes skelbia maisto įmonių uždarymo įsakymus.

“Įsakymai maisto verslo įmonėms dėl verslo uždarymo teikiami tik tais atvejais, kai kyla rimtas pavojus vartotojų sveikatai arba kai randama daug rimtų maisto saugojimo teisės aktų pažeidimų, – sakė ji. – Manome, kad ši iniciatyva padės išskaidyti bet kokią dezinformaciją kodėl uždaroma ar laikinai sustabdoma vienos ar kitos maistu prekiaujančios įstaigos veikla, be to, tai įspės kitus prekybininkus kuo gali baigtis sanitarijos higienos taisyklių nesilaikymas.”

Išsami informacija apie Maisto įmonėms taikomus vykdomuosius raštus skelbiama FSAI interneto svetainėje: https://www.fsai.ie.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą