2017 m. spalio 14 d., šeštadienis

Korko oro uostas nepriėmė lėktuvo, pasiuntusio “visišką avarinį signalą” ir nukreipė jį į Kardifą



Kardifo oro uostas aktyvavo visus avarinius protokolus po to, kai vakar vakare Korko oro uostas pranešė, kad „Aer Lingus” skrydis dėl avarinės situacijos nukreipiamas į Velso sostinės Kardifo oro uostą, praneša Journal.ie.


"Aer Lingus" skrido iš Amsterdamo į Korką, kai lėktuvas paskelbė apie "visišką avarinę situaciją". Gaisriniai automobiliai lėktuvo jau laukė Kardifo oro uoste ir lydėjo jį, vos tik lėktuvas palietė kilimo-tūpimo taką. 169 keleiviai laimingai paliko lėktuvą.

"Visiška avarinė situacija" yra skelbiama tuomet, kai orlaivyje yra veikimo sutrikimų, dėl kurių gali kilti nelaimingas atsitikimas.

Kardifo oro uosto atstovė spaudai paaiškino, kad nors “visiškos avarinės situacijos paskelbimas” nėra įprastas reiškinys, tačiau kiekvienais metais atsitinka keletas tokių incidentų su orlaiviais ir Kardifo oro uoste.

”Aer Lingus” teigė, kad lėktuvas buvo nukreiptas į Kardifo oro uostą dėl Korko oro uoste esančių “techninių trūkumų”. Aviakompanija “Aer Lingus” išsiuntė orlaivį iš Dublino į Kardifą, kuris vakar vakare galiausiai atskraidino keleivius į Korką.

“Mes nuoširdžiai atsiprašome mūsų keleivių už jų kelionių planų sutrikdymą”, - sakoma “Aer Lingus” pranešime spaudai.

Kuomet buvo pranešta apie avarinę situaciją lėktuve, Kardifo oro uostas buvo atidarytas ir dirbo įprastiniu režimu. 

“Darbuotojų ir klientų saugumas yra svarbiausias mūsų prioritetas ir oro uosto komanda, gavusi pranešimą apie avarinę situaciją, dirbo pagal visus avarinius protokolus”, - sakoma oro uosto pranešime.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą