2017 m. spalio 13 d., penktadienis

Kai kuriems pirkėjams 13 namo numeris yra laimingas



Pasak nekilnojamojo turto agentūros “Daft” ataskaitos, žmonės, kurie perka namus, pažymėtus 13-uoju numeriu, gali sutaupyti apie 4335 eurus, nes šie namai yra paprastai pigesni už vidutinę namų kainą Airijoje, praneša “The Irish Times”.


“Draft” ataskaita pažymi, kad taip yra todėl, kad daugelis žmonių skaičių 13 laiko nelaimingu, o prietaringi žmonės ypač baiminasi, jeigu šis skaičius sutampa dar ir su penktadieniu. 

“Daft” tyrimai parodė, kad nuo 2010 metų, prasidėjus Nekilnojamojo turto kainų registrui, 13-ųjų penktadienių buvo 13 ir tomis dienomis buvo atlikta maždaug 10 procentų mažiau sandorių, palyginti su įprastais penktadieniais, per kuriuos sudaroma daugiausiai sandorių per savaitę.

Paul Lappin iš Nekilnojamojo turto komandos “Lappin Estates”, įsikurusios Phibsborough sako, kad pats asmeniškai yra susidūręs su pirkėjais, kurie atsisakė pirkti namus, paženklintus 13-uoju numeriu ir turėjusius sudaryti sandorį būtent penktadienį, 13-ąją dieną. Kiti nekilnojamojo turto agentai akcentavo, kad namai, pažymėti 13-uoju numeriu, gana retai pasitaiko pardavime. 

David Byrne sakė, kad pastaruoju metu pagal sutartis pardavė  5 proc. namų, kurie turėjo šį numerį už didesnę kainą, nei buvo prašoma. Tą faktą patvirtino ir Siobhan Lynam iš kompanijos “Lynam Auctioneers” - kompanija visai neseniai pardavė gretimus, beveik identiškus namus su numeriais 11 ir 13, esančius Dublin 4 ir, kas įdomiausia, namas, kurio numeris buvo 13, buvo parduotas 7 proc. brangiau, nei kaimynystėje esantis namas.

Brian Dempsey iš DNG nekilnojamojo turto agentūros patvirtina, kad pasitaiko labai prietaringų pirkėjų, tačiau kartais jie baiminasi visai ne be pagrindo. “Iš tikrųjų tai nėra problema, tačiau aš žinau atvejį, kuomet savininkas, nusipirkęs namą, pavadintą “Doom and Gloom” (Lemtis ir Liūdesys) vardu, po šešių savaičių krito gatvėje ir mirė, jo brolis susižeidė nugarą, ir, kas baisiausia, greitai numirė ir judviejų mama. Jeigu pirkėjai man pasakoja panašias istorijas apie perkamą namą, aš užtikrinu, kad su namu viskas gerai, o jeigu ne, pažadu, kad tuomet aš atsistatydinsiu.”


Nekilnojamojo turto agentūra “Daft” taip pat analizavo žmonių nuomones apie namų numerius ir nustatė, kad beveik vienas iš penkių pirkėjų vengia pirkti namą, pažymėtą 13-uoju numeriu. Tačiau David Byrne sako: “Iš tikrųjų yra žmonių, kuriems nepatinka skaičius 13, bet jie niekuo nesiskiria, sakykim, nuo tų, kuriems nepatinka geltona spalva.”

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą