2017 m. spalio 5 d., ketvirtadienis

AIB klientai sutaupys šimtus eurų, nes bankas ketina mažinti kintamą paskolos palūkanų normą



AIB paskelbė apie tai, kad 0,25 procentinio punkto sumažins standartinę kintamąją hipotekos palūkanų normą (Standard Variable Rate - SVR), informuoja “Irish Independent”.

Banko kintamasis kursas sumažės iki 3,15 proc. ir tai mažiausia kintama norma šiuo metu Airijos rinkoje. Sumažinimas bus taikomas tiek naujiems, tiek esamiems banko klientams. 

“Šie kintamųjų palūkanų pasiūlymų patobulinimai yra naudingi daugiau nei 100 000 klientų, nes jie galės nemažai sutaupyti”, - sakė AIB banko Mažmeninės prekybos ir komercinės bankininkystės generalinis direktorius Robert Mulhall.

Pasak jo, klientas, 25 metams paėmęs 200 000 eurų vertės hipotekos paskolą, per metus galės sutaupyti  315 eurų, o per visą palūkanų mokėjimo laiką, esant tokiems tarifams, klientas sutaupys maždaug 7 800 eurų už vieną hipoteką.

AIB per pastaruosius trejus metus savo standartinę kintamąją palūkanų normą (Standard Variable Rate - SVR) jau sumažino 1,25 proc.

Be to, bankas taip pat sumažins fiksuotų palūkanų (Fixed Rates) normą iki 0,5 procentinio punkto.


Manoma, kad toks AIB sprendimas sudarys spaudimą kitiems Airijos hipotekinių kreditų rinkos bankams, tokiems kaip “Ulster Bank”, “Permanent TSB”, “Bank of Ireland” ir “KBC Bank”. Tikimasi, kad jie paseks AIB pavyzdžiu ir taip pat mažins tarifus. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą