2017 m. rugpjūčio 25 d., penktadienis

Stichijos nusiaubtam Airijos šiaurės vakarų regionui skubiai reikalinga pagalba


Šalies premjeras Leo Varadkar sako, kad “jis sukrėstas dėl žalos masto, kurią padarė antradienį ir trečiadienį per šalies šiaurės vakarų regioną praūžusios liūtys, sukėlusios didžiulius potvynius”, rašo Independent.ie.


Vyriausybės vadovas pranešė, kad nukentėjusiam regionui Socialinės apsaugos departamentas skirs finansinę paramą potvynio padariniams likviduoti pagal Humanitarinės pagalbos programos (Humanitarian Assistance Programme) schemą.




Pagal šią schemą regiono gyventojai galės įsigyti asmeninių daiktų ir maisto. Žmonės taip pat gali kreiptis dėl dotacijų, kurios bus skirtos pakeisti baldus ir atremontuoti namus. Dėl išsamesnės informacijos apie galimą valstybės pagalbą taip pat galima kreiptis į informacijos centrus bei gauti konsultaciją welfare.ie tinklapyje.

Leo Varadkar informavo, kad Humanitarinės pagalbos programos fonde yra 10 mln. eurų ir fondas “nėra apribotas”.

Šiuo metu regione yra atliekamas potvynio metu sugadintų tiltų ir kelių remontas, tačiau šiems darbams reikia skirti papildomų lėšų.







“Bus reikalingas papildomas finansavimas, kad būtų galima tęsti kelių tiesimo, tiltų remonto ir kitus darbus, padėsiančius likviduoti potvynio padarytas pasėkmes. Kuomet žala bus tiksliai apskaičiuota, regionui bus skirta papildomų pinigų ”, - sakė premjeras.


Dabar jau žinoma, kad nuo potvynio nukentėjo 200 namų.

Penktadienio rytą ketinama surengti tarpvyriausybinį posėdį, kuriame bus aptariami potvynio žalos likvidavimo klausimai.

Vakar Kevin Moran, ministras, atsakingas už potvynius (minister with responsibility for floods) ir Transporto ministras Shane Ross aplankė Donegalą ir savo akimis pamatė regionui padarytą žalą.

Kevin Moran Independent.ie informavo, kad žmonėms bus suteikta pagalba. “Tai skubus darbas ir, kad ir kas beatsitiktų, mes rasime pinigų povynio padariniams likviduoti”, - užtikrino jis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą