2017 m. rugpjūčio 28 d., pirmadienis

Dublino naujame priemiestyje planuojama pastatyti daugiau nei 8 000 naujų namų



Pietų Dublino apskrities Taryba ketina paviešinti planus dėl naujo Dublino priemiesčio Clonburris statybos. Ten numatyta pastatyti daugiau kaip 8000 namų, kuriuose gyventų 22000-24000 žmonių, pranešė “The Irish Times”.


Apytiksliai 280 hektarų plotą užimanti Clonburris žemė, esanti į rytus nuo Adamstown palei Dublino-Kildare geležinkelio liniją, buvo įvardinta kaip Strateginė vystymosi zona (Strategic Development Zone - SDZ), kuri turi būti skirta naujų namų statyboms, padėsiančioms spręsti būsto krizės problemas šalyje. 

Didžiausias Clonburris žemės savininkas, koncernas “Cairn Homes” sakė, kad namus galės pradėti statyti jau kitų metų pradžioje, kurių kaina sieks apie 300 000 eurų.

Miesto Tarybos direktorius Eddie Taaffe teigė, kad per metus šioje žemėje galima būtų pastatyti daugiau nei 500 namų, o per 10-15 metų ją visą užstatyti.

Naujasis priemiestis būtų pirmasis valstybės Strateginės vystymosi zonos (Strategic Development Zone - SDZ) projektas ir pirmasis naujo tipo 21-ojo amžiaus miestas.

Koncernas “Cairn Homes” atkreipia dėmesį dar į tai, kad dabar Adamstown, Lucan ir Clondalkin kelia susirūpinimą dėl pastovių transporto spūsčių, todėl planuojant naujo priemiesčio statybą į šią problemą būtina atsižvelgti ir jau statybų pradžioje numatyti jos sprendimo būdus.

Strateginės vystymosi zonos projektą  dar turi patvirtinti Tarybos nariai. Tačiau “Fine Gael” partijos nario William Lavelle nuomone, kol nebus išspręstos vakarų Dublino transporto spūsčių problemos, "vargu ar Tarybos nariai pritars,  kad dar papildomų 8000-9000 namų statyba yra gera idėja”.

Konkretesnį Strateginės vystymosi zonos projekto planą Taryba ketina paskelbti kitą mėnesį.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą