2017 m. rugpjūčio 26 d., šeštadienis

Prabilta dar apie vieną mirtį, susijusią su medikais – airių šeima ieško kaltų


University Hospital Waterford. Pic: Google maps

Airių šeima dar negali atsigauti nuo šoko po to, kai jų tėvas mirė A&E Waterford universitetinėje ligoninėje, praneša Evoke.ie.


Edel Tahran iš Cork, Ladies Bridge, prisimena, kad tą dieną ji nutraukė Corck Red FM radijo laidą “The Neil Prendeville Show”, nes jai buvo pranešta, kad jos tėvas, Jimmy Power, mirė ligoninėje, nes ten tuo metu "nebuvo ar tai lovų, ar tai gydytojų".

Edel sakė, kad jos tėvas sirgo obstrukcine plaučių liga ir jį visą gyvenimą kankino lėtinė astma.

“Jis jau daug mėnesių jautėsi blogai”, – pasakojo Edel leidiniui Evoke.ie. – Balandžio 2 d. jį ištiko sunkus astmos priepuolis ir jis jau nieko negalėjo daryti, tik gulėti lovoje. Kitą dieną mama į ligoninę jam įdėjo šlepetes ir vaistus, kuriuos jis vartojo – per dieną jis išgerdavo apie 20-30 tablečių. Balandžio 3 d., 12.15 val., jis atvyko į Waterford ligoninę. Mama jam skambino kas pusvalandį, tačiau jis kaskart sakė  tą patį, kad “vis dar laukia gydytojo, kad kol kas niekas jam nedavė nei deguonies, nei pasirūpino juo". Pralaukęs dvi su puse valandos, jis kreipėsi į vieną ligoninės personalo narį, kad tas informuotų gydytojus, jog jis blogai jaučiasi. Po to jis visgi buvo nuvežtas į laukimo kambarį, kur jam buvo duotas deguonies purkštukas.”

Tačiau tai nepadėjo – Jimmy ištiko staigus širdies priepuolis, medikai dar pusantros valandos jį bandė gelbėti, tačiau 17.15 val. jis mirė.

Edel ir jos šeima dabar aiškinasi, kas kaltas dėl tėvo ir vyro mirties. “Jam nebuvo suteikta galimybė pakovoti už savo gyvybę ir kažkas už tai turės atsakyti”, – įsitikinusi Edel Tahran.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą