2018 m. balandžio 16 d., pirmadienis


Šių metų Padėkos vakaro Baltieji paukščiai išskrido pas savo šeimininkus




Tamsos šešėliai gaubia susirinkusiųjų siluetus... Skamba ,,Lietuva Brangi“... Salės gilumoje pasirodo du žmonės. Vyras ir moteris. Jie, lydimi kanklių muzikos, uždega žiburius ant kiekvieno stalo. Jauki gerumo šviesa randa atspindį susirinkusiųjų žvilgsniuose... 


Taip Airijos lietuvių bendruomenė pradeda jau trečiąjį Padėkos vakarą “Balto paukščio skrydis”, skirtą kiekvienam Airijos lietuviui, kuris savo darbais, poelgiais ir mintimis garsina Lietuvą. Pirmasis renginys įvyko 2012 metais. Tada Medinio paukščio skulptūrėlėmis buvo apdovanoti “Dublin Duona”, lituanistinė mokykla ,,4 Vėjai”, lietuviškų parduotuvių tinklas ,,Lituanica”, “Harmony Flowers”, ALB tinklapio įkūrėjas Andrius Sakalauskas, folklorinis ansamblis ,,Lietuviškas Dobilas”. 2015 metais skrendančio paukščio skulptūrėlės įteiktos Balenrobo lietuvių bendruomenei, lietuviškam teatrui ,,Alternatyva Alternatyvai”, kunigui Egidijui Arnašiui, fotografei Renatai Dapšytei ir pirmajai ambasadorei Airijoje Izoldai Bričkovskienei.

Šis Padėkos vakaras skyrėsi tuo, kad ALB rėmėjai – PS klinika įsteigė papildomą nominaciją – “Metų savanoris 2018”. Nominantai buvo siūlomi ir renkami viešojoje erdvėje, Facebooke. Vakaro metu Violeta Mooney įteikė stiklinio angelo skulptūrą visų bendrai išrinktai nominantei, “Airijos lietuviams rūpi” vadovei ir įkūrėjai Ritai Lamsargytei Mockei.



Vakaro vedantieji Inga Vernė ir Tomas Kučinskas žavėjo publiką savo sąmojais, šypsenomis ir netgi kartu užtraukė dainą šventės įkarštyje. Atėjusius į Padėkos vakarą pasveikino vakaro iniciatorė – Dublino lietuvių bendruomenės pirmininkė Rasa Kochanauskaitė Raižienė, papasakojusi, kaip ir kada gimė idėja apdovanoti šauniausius aktyvistus, kolektyvus, kurie tiek daug dirba lietuvybės išsaugojimo ir puoselėjimo vardan. 


Rasa pasveikino visus susirinkusiuosius į trečiąjį Padėkos vakarą, palinkėdama visiems būti tais baltaisiais paukščiais kurie savo skrydžiu dalina gerumą. 


ALB pirmininkas Arūnas Teišerskis padėkojo organizatoriams ir visiems Airijos lietuviams. 


Į šventę atvykęs Lietuvos ambasadorius Airijoje Egidijus Meilūnas džiaugėsi lietuvių pasiekimais visose srityse, pabrėždamas, kad Lietuva vis tik yra žmonės, dirbantys vardan savo Tėvynės.


Tai kas gi tie laimingieji, kurie gavo simbolinius paukščius šiais metais? Spėjimų ir minčių buvo daug. Ant stalo besipuikuojantys, iš Lietuvos atvežti ir skulptoriaus iš Alytaus Kęstučio Benediko sukurti paukščiai taip pat nekantriai laukė savo naujųjų šeimininkų. Kieno namuose jie apsigyvens ir ką įkvėps dar svaigesniam skrydžiui? 




Pirmasis paukštis nuplasnojo pas Metų rėmėjo apdovanojimą pelniusią įmonę “MV Transport” ir jos vadovą Valdą Molevičių, kuris jau daug metų remia įvairius projektus, lituanistines mokyklas, labdaros organizacijas. 


Antrasis paukštis buvo įteiktas labdaros organizacijai “Airijos lietuviams rūpi” už tai, kad vardan sergančių vaikų suvienija visus Airijoje gyvenančius lietuvius. 


Trečiasis paukštis išplasnojo pas dainų ir muzikos autorių, atlikėją Darių Milerį-Nojų – jis Nojui atiteko už ilgametę kūrybinę veiklą, Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje ir paprastą žmogiškumą, kurio kartais taip pasigendame mūsų kasdienybėje.


Renginyje koncertavo Taja, Solveiga, Jonas Krauklys, Jolanta Dumskytė, Rita Kundrotaite, Gintautas Gudonavičius, Jūratės Studija. Renginio kulminacija – klasikinės muzikos koncertas, kurį susirinkusiems dovanojo Jurgita Čepkauskė ir Eimantas Didžbalis. Atlikėjai žavėjo savo balsais ir nepaprastu atlikimu. Susirinkusieji atsistoję ovacijomis palydėjo solistus. 






Šie baltieji paukščiai surado savo šeimininkus, tačiau kiti, tokie pat gražūs, išdidūs ir kūrybingi, gyvena tarp mūsų ir mumyse. Jie tik laukia savo akimirkos, tinkamo laiko skrydžiui link svajonių, tikslų,  siekių išsipildymo… Jie – tai mes, kuriantys, dirbantys, dalinantys šviesą ir gerumą vieni kitiems…



Renatos Dapšytės nuotraukos



11 komentarų:

  1. Su vyru dabar esame vedę maždaug 7 metus. Mes laimingai vedėme su dviem vaikais, berniuku ir mergaite. Prieš 3 mėnesius pradėjau pastebėti keistą jo elgesį ir po kelių savaičių sužinojau, kad mano vyras ką nors mato. Jis pradėjo grįžti namo vėlai iš darbo, vargu ar daugiau rūpinasi manimi ar vaikais. Kartais jis išeina ir net negrįžta namo maždaug 2-3 dienas. Aš padariau viską, ką galėjau, kad ištaisyčiau šią problemą, bet visa tai be reikalo. Aš labai jaudinausi ir man reikėjo pagalbos. Vieną dieną naršydamas internete, aptikau svetainę, kurioje buvo siūloma, kad daktaras Didysis gali padėti išspręsti santuokos problemas, atkurti nutrūkusius santykius ir panašiai. Taigi, jaučiau, kad turėčiau jam pabandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis padarė man rašybą. Po dviejų dienų mano vyras priėjo prie manęs ir atsiprašė už padarytas klaidas ir pažada niekada daugiau to nedaryti. Nuo tada viskas grįžo į normalią būseną. Aš ir mano šeima vėl gyvename kartu laimingai. Jei jums reikia rašybos keitiklio, galinčio ištarti rašybą, kuri iš tikrųjų veikia, siūlau susisiekti su juo. Jis tavęs nenuvils. Tai yra jo el. Paštas:

    infinitylovespell@gmail.com arba infinitylovespell@yahoo.com

    „WhatsApp“ +2348118829899

    svetainė http://infinitylovespell.website2.me/

    Dienoraštis http://infinitylovespell1.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš sugebėjau su savo vyru pasitelkti rašybos gydytoją dr. Ajayi, kai sužinojau, kad jį žavi kita moteris, aš buvau labai laiminga, kad susisiekiau su rašybos atstovu, nes jis yra priežastis, dėl kurios galėjau laimėti savo vyrą. ir dabar gyvename ramybėje. Kreipkitės į dr. Ajayi už visą jūsų rašybos darbą, jis padėjo man susigrąžinti savo vyrą. Manau, kad jis padės jums tai, kas jus vargina. Paštas: drajayi1990@gmail.com arba „whatsapp“: +2347084887094.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip aš sugebėjau atsiskaityti su savo vyru padedant dr. Ajayi rašytojui, aš esu 47 metų su trim vaikais, vieną rytą maždaug prieš 8 mėnesius mano vyras tiesiog pabudo iš lovos, o kitas pasakė, kad turėtume išsiskirti, kad jam nebeįdomi mūsų santuoka, šie žodžiai mane subalansavo ir aš beveik nualpiau, pamelavau pas jį ir paklausiau, kas nutiko, bet jis atsisakė nieko pasakyti, tą patį mėnesį jis paliko namus ir paliko mane ramybėje su vaikais ir būti nuoširdžiam man nebuvo lengva, net liepė jo seseriai padėti man maldauti, kad atleisčiau, jei nesąmoningai klydau ir visi malonumai patenka į kurčią ausį. Aš ieškojau pagalbos iš kitos platformos, bet viskas nepavyko, kol perskaičiau straipsnį apie dvasingą vyrą - rašytoją, vadinamą dr. Ajayi, aš jam paaiškinau savo problemą ir jis liepė man pateikti šiek tiek informacijos, kurią aš jam daviau, jis man papasakojo vyrui nėra tinkamo proto, kad juo manipuliuoja kita moteris, todėl jis ir siekia skyrybų, tačiau jis man liepė nesijaudinti, kad po trijų dienų visi mano rūpesčiai pasibaigs ir mane labiausiai nustebins rašybą ištarė didysis dr. Ajayi, mano vyras paskambino, kad jis grįžta namo ir net paklausė manęs, kiek laiko jis buvo išvykęs iš namų, aš tikrai laiminga, kad mano santuoką išgelbėjo didysis rašytojas, vadinamas dr. Ajayi, skyrybos niekada neįvyksta, aš gavau paaukštinimą darbo vietoje, viskas mano gyvenime pasisuka į gera ir puikus rašytojas dr. Ajayi turi būti už visa tai ačiū. Jei susiduriate su santuokos problemomis, jei ieškote gimdos vaisių, jei norite susigrąžinti buvusį meilužį, jei norite laimingų loterijų numerių, jei jums reikia apsaugos burtų, rašybos dėl turtų ir pan. Jūs galite laisvai susisiekti su dr. Ajayi dėl bet kokio rašybos darbo ir jums tai bus amžinai malonu, nes bus patenkinti visi jūsų širdies troškimai. Su juo galite susisiekti el. Paštu: drajayi1990@gmail.com arba „Whatsapp“ +2347084887094.

    AtsakytiPanaikinti
  4. TOBULINIS MEILĖS SPALVAS RATUOKLIS, KURITE KONTAKTAI UŽ JŪSŲ UŽTIKRINTĄ VEIKLĄ IR SUSISIEKITE, KAD SPRENDŽIAMA

    Negaliu pamiršti, kaip gydytojo PADMAN svetainė: https://padmanspell.com padėjo man atkurti santuoką po to, kai 4 mėnesius išsiskyriau su savo žmona iš ginčo. Ji paliko ir niekada negrįžo pas mane. Aš padariau tiek daug, kad susigrąžinti ją, bet niekas nepasisekė, kol pamačiau komentarą internete, kai kas nors liudijo, kaip daktaras PADMANAS padėjo jam susigrąžinti savo žmoną. Būtent taip aš susisiekiau su juo per savo „WhatsApp“ ir parašęs mano problemą jis patikino mane, kad jis padės man sugrįžti su žmona per 24 valandas po meilės burtų išsakymo, o kai jis pasakė žodį, mano žmona grįžo namo ir maldavo, kad jai labai gaila, kad mane paliko, šiandien grįžau su savo žmona ir mes abu laimingi ir vėl gyvena kartu. Aš žinau, kad ten yra daugybė žmonių, norinčių susigrąžinti meilę, susisiekite su dr. Didžiąja, nes jis yra puikus atsakymas į jūsų problemą. Susisiekite su juo: paskambinkite / „WhatsApp jam“: +19492293867 https://twitter.com/padman_dr. Svetainė: https://padmanspell.com/index-3.html El. Paštas: padmanlovespell@yahoo.com

    AtsakytiPanaikinti
  5. My ex-husband and I had always managed to stay friendly after our divorce in February 2017. But I always wanted to get back together with him, All it took was a visit to this spell casters website last December, because my dream was to start a new year with my husband, and live happily with him.. This spell caster requested a specific love spell for me and my husband, and I accepted it. And this powerful spell caster began to work his magic. And 48 hours after this spell caster worked for me, my husband called me back for us to be together again, and he was remorseful for all his wrong deeds. My spell is working because guess what: My “husband” is back and we are making preparations on how to go to court and withdraw our divorce papers ASAP. This is nothing short of a miracle. Thank you Dr Emu for your powerful spells. Words are not enough. here is his Email: emutemple@gmail.com or call/text him on his WhatsApp +2347012841542

    He is also able to cast spell like 1: Lottery 2: Conceive 3: Breakup 4: Divorce 5: Cure for all kinds of diseases and viruses.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tai tikrai puiki žinia ir patariu visiems, kuriems reikia tikros paskolos, kreiptis per šiuos el. Pašto adresus (christywalton355@gmail.com) whatsapp: +12522852093, dabar džiaugiuosi, kad gavau prašomą paskolą

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš taip didžiuojuosi ir džiaugiuosi būdama čia, norėdama pasidalinti šiuo nuostabiu, nuostabiu ir nepaprastu liudijimu, tiesiog negaliu patikėti, kad dabar mano vyras grįžta namo, meldžiantis už visus savo neteisingus veiksmus, sakydamas, koks tuščias jis jautėsi visą laiką būdamas išvykęs. , jis paliko mane ir sukėlė mums tiek skausmo po skyrybų, kurios įvyko maždaug po 5 mėnesių, kas tai pamanys. Visas šis stebuklas įvyko iškart po to, kai susisiekiau su daktaru Egwali, dėl kurio man buvo kreiptasi pagalbos. Aš esu laimingiausia moteris visame pasaulyje šiandien, sakyčiau: „tai, kad mano vyras vėl reiškia viską man ir mūsų kūdikiams. Tai yra tikras stebuklas man ir mūsų šeimai, teikiantis amžiną malonumą ir linksmybes. Dabar esu tokia laiminga ir nežinau, kiek išreikšti savo gilų dėkingumą ir dėkingumą jums, Dr.Egwali. Aš primygtinai rekomenduosiu jį, jei jums reikia skubios pagalbos, nes tai garantuota.
    Siųskite jam el. Laišką šiandien /dregwalispellhome@gmail.com arba
    „WhatsApp“: +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveiki, čia yra greitas, skirtas tik tiems, kuriems reikia pokyčių savo meilės gyvenime, tiems, kurie ieško patikimo rašybos rato, kuris padėtų atgaivinti savo žlugusius / griūvančius santykius, taip pat tiems, kurie kenčia nuo įvairių negalavimų. yra tas, kuris yra tikrai universalus, atjaučiantis ir patikimas, kai kalbama apie burtus. Gydytojo Egwali burtų namai yra tinkamas pasirinkimas jums, jums reikia tik kontakto, tada galiu jus patikinti, kad visa kita būtų visiška magija, mano meilės gyvenimas buvo ties žlugimo riba, kol įsakiau meilės užkeikimui, buvo tinkamai laikomasi visų tinkamų procedūrų, kad būtų užtikrinta, jog jis puikiai veikia. Šiandien esu gyvas liudininkas, kad daktaro Egwali burtų magija veikia be jokių pagrįstų abejonių. Štai kodėl aš naudoju visas laikmenas norėdamas pranešti pasauliui apie šį puikų burtų daktarą, kuris sugrąžino ramybę ir vienybę mano namuose. Šiandien kalbėkis su juo ir tavo emocinės nesėkmės bus visiškai išnaikintos.
    Jam tereikia skambučio!

    „WhatsApp“: +2348122948392
    Kurjeris: dregwalispellbinder@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  9. Su visa pagarba jums ir jūsų burtininkams privalau visiems pasakyti šį liudijimą. Su kitais burtininkais jokių rezultatų nemačiau. Aš tiesiog norėjau pas jus ateiti anksčiau, iš jūsų gavau geriausią. Mano buvusio vyro nebuvo ten metus, aš eidavau visur ir pas kitus burtininkus pagalbos, bet rezultato nebuvo, kol draugas supažindino mane su daktaru Egwali. Po to, kai buvo atliktas susitaikymo burtas, pagaliau man paskambino iš jo. Jo stebuklai padarė stebuklus, o mano vyras grįžo kupinas meilės. Tai stebuklas! Jis staiga grįžo su gėlėmis, sakydamas, kad turėčiau jam atleisti, buvau tikrai šokiruotas, kai mano vyras klūpojo maldaudamas atleidimo ir kad aš jį priimsiu. Man labai trūksta žodžių ir džiaugiuosi, kad tu esi Dievas, kurį atsiuntė aš ir visa mano šeima. Ir dabar aš vėl esu džiaugsminga moteris. Labai ačiū dr. Egwali. Visiems, kurie ieško tikro rašybos būrelio, susisiekite su dr. Egwali savo el. Pašto adresu. Pašto adresas: (dregwalispellbinder@gmail.com). Taip pat galite susisiekti su juo tiesiogiai per „Whatsapp“ telefonu +2348122948392
    Jis tikrai yra garantuotas

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labas pasauli! Esu čia, kad paliudyčiau savo kuklią patirtį su Egwali Dr. gydant įvairius negalavimus. Aš suteikiau jai galimybę, štai šiandien esu paliudyti, kaip šis žavus ir patikimas žolininkas užbūrė ir aš radau ramybę. Mano buvęs vyras sakė, kad jis man pasakė, jog jis turėjo eiti savo keliu be apčiuopiamos priežasties, tik sužinojęs, kad miega su senu draugu iš koledžo, tai man sukėlė daug skausmo ir tada jis pateikė skyrybų prašymą. Jis dingo maždaug metus, aš jo labai pasiilgau ir bet kokiu būdu padarysiu viską, kad tik atkurčiau savo meilę, štai kaip turėjau susisiekti su juo su patikimu žmogumi ir bumu, visa kita buvo visiškai miela, ir taip aš jį atgavau į rankas, dabar mes gyvename laimingi, kaip sakė daktaras Egwali. Aš naudojuosi šiuo forumu norėdamas pasidalinti savo nuostabia istorija, o jūsų taip pat nėra išimtis, pabandykite ir lažinuosi, kad jums bus labai malonu, kad tai padarėte. Su juo galite bendrauti per bet kurią iš šių platformų. El. Paštas: Dregwalispellbinder@gmail.com / Whatsapp: +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kiekvienas, skaitantis tai, turi tikėti ir būti pozityviai nusiteikęs, nes dirba didesnės jėgos, nei kada nors įsivaizduojate. Tai pagerės, kai tuo tikėsite ir elgsitės, o tada kiekviena jūsų situacija pamažu keisis į gerąją pusę. Po susitikimo su daktaru EGWALI sutvarkiau daiktus su savo sutuoktiniu. Mano sąjungą sužlugdė nenugalimos jėgos, nežinodamos, kad pagrindinis tikslas yra mano santuoka, mes turėjome nuolatinių problemų jų neišsprendę, tačiau viskas atsigavo po DR EGWALI atvykimo, nes esame laimingi ir gyvename taikoje, be jokios abejonės, labai rekomenduočiau tiems, kuriems reikia gero rašybos, tai tikrai patikima bet kokiems klausimams, su kuriais susiduriate, nesvarbu, ar tai meilė, apsauga, pinigai ar psichinės galios. Dr EGWALI yra tikras dalykas. Rašykite jam el. Paštu Dregwalispellbinder@gmail.com arba „Viber“ / „WhatsApp“ +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti