2018 m. balandžio 1 d., sekmadienis


Aistis Šlajus: “Aktyvus gyvenimo būdas yra gera priklausomybė”



Vos ne visuose svarbiausiuose renginiuose, kuriuos rengia Lietuvos Respublikos ambasada Airijoje, Lietuvių bendruomenės, dalyvauja ir Airijos lietuvių bėgikų klubas. Apie klubo įsikūrimą ir jo veiklą laikraštis "Lietuvis" kalbasi su vienu iš jo steigėjų – Aisčiu Šlajumi.


“Airijos lietuvių bėgikų klubas įsikūrė 2013 metų liepos 17 dieną, o idėja kilo per liepos 6-os dienos Karaliaus Mindaugo dienos minėjimą, viešint Lietuvos Respublikos ambasadoje Dubline. Buvom trys iniciatoriai ir idėjininkai: Tadas Kubilius (tuo metu dirbęs konsulu LR ambasadoje), Romualdas Sriubiškis ir aš”, – pasakoja Aistis. 


Pasiteiraujame, ar visi trys lig šiol ir vadovauja klubui? Aistis nusišpyso ir sako, kad oficialių vadovų klubas neturi. “Tačiau turime iniciatyvininkus, kurie turėdami laiko kviečia kitus prisijungti prie klubo idėjų įgyvendinimo. Iš aktyviųjų organizatorių norėčiau paminėti Danguolę Nacienę, Eriką Aurylaitę, Mindaugą Igarį, taip pat Tadą Kubilių, kuris jau negyvena Airijoje bei Romualdą Sriubiškį, kuris jau taip pat yra Lietuvoje. Klubo idėjininkai ir lyderiai keičiasi nuolatos, jais gali būti kas nori, kas turi entuziazmo ir noro organizuoti renginius ir juose dalyvauti. Klubas neturi pastovaus narių skaičiaus – mes esame virtualiai bendraujantis klubas, be patalpų ir oficialumų. Mūsų bazės – Dublino miesto parkai. Stengiamės keisti vietas, kad neatsibostų, bet patogiausias turbūt “Phoenix” parkas Dubline, nes jis visiems pasiekiamas. Nors esame bėgę ir Galway, ir Ballinrobe ir kitose vietovėse. Na, o jei skaičiuotume nors vieną kartą atėjusius į klubą, tikrai surinktume bent 250 žmonių per ketverius metus, nuo tada, kai klubas pradėjo egzistuoti. Na, o jeigu rimtai, tai visgi galime sakyti, kad klubas turi apie 20-25 nuolatinius narius, – pasakoja Aistis. – Mes priimame visus, kurie nori judėti ir kuriems tinka ir patinka mūsų idėjos, pasiūlymai ir gyvenimo būdas. Visiškai nėra jokių apribojimų. 


Manau, kad yra žmonių, kurie galvoja, kad mes priimame tik tuos, kurie nerūko, negeria, valgo tik sveiką maistą, tačiau taip nėra. Klubą visi renkasi laisva valia, tačiau visi žinome, kad bėgantys ir judantys žmones savaime gyvena sveikiau. O norint prisijungti prie mūsų, tereikia sekti mūsų rengiamus bėgimus/akcijas ir atvykti į vietą, kur vyksta renginys, na, o ten mes jau visais pasirūpinsime. Klubas yra visiškai nemokamas ir jokių procedūrų prisijungti prie mūsų nėra! Mes bendraujame su visais, kurie nori bendradarbiauti ir bendrauti su mumis: ir su Airijos lietuvių bendruomene, ir su Lietuvos Respublikos ambasada Dubline, su Airijos lietuvių dviratininkais, krepšininkais...” Pasiteiraujame, ar yra tokių šeimų, kurios visi nariai – nuo didžiausio iki mažiausio – yra klubo nariais?


Kiek pagalvojęs, Aistis atsako: “Turbūt, kad ne, bet žmonės į šventinius bėgimus, tokius, kaip, pavyzdžiui, Sausio 13-osios bėgimas, Pasaulio lietuvių 5 km bėgimas ar klubo gimtadienis atvyksta ir su šeimomis. Klubo veikloje dalyvaujančių arba klubui prijaučiančių žmonių amžius labai įvairus – nuo 15 iki 60 metų. Beje, labai daug gražių draugysčių gimė tarp mūsų klubo narių ir jų šeimų”. Paprašome kiek plačiau papasakoti apie klubo veiklą, motyvuodami tuo, kad gal daugiau žmonių norės prisijngti prie klubo veiklos ir pasirinks aktyvų gyvenimo būdą. “Daug visko esame darę ir rengę. Klubo veikla orientuota į lietuvių skatinimą aktyviam ir sveikam gyvenimo būdui propaguoti, lietuviškumo išsaugojimui, paramos/labdaros per bėgimą rinkimui, Lietuvos pristatymui pasaulyje. Pirma, aktyviam gyvenimo būdui skatinti per beveik jau penkerius metus esame rengę tokius projektus, kaip: “Bėkime Kartu” – skatinome žmones jungtis, o bėgimas kartu sujungia ir suvienija, “Ruonių rytai” – bėgimas ir maudynės jūroje, “Sekmadieniai bėgimai”, įvairios kelionės ir t. t. Antra, tautiškumui skatinti rengiame Sausio 13-osios  bėgimą Dublino centre “Gyvybės ir Mirties keliu”, jungiamės prie Suomijos ir Estijos jaunimo sąjungų rengiamo pasaulinio bėgimo “5 km už Lietuvą”, du kartus rengėme žygius Vasario 16-ajai atminti. Trečia, klubas iniciavo dvi akcijas ”Mums Rūpi”, kuriose per pirmąją, vykusią 2014 m., surinkome virš 3 000 eurų Lietuvos vaikų dienos centrams (kartu su akcija “aukok.lt”), o 2016 m. surinkome virš 7 000 eurų onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams Vilniaus Santariškių ligoninės įrangai įsigyti (kartu su labdaros organizacija “Airijos lietuviams rūpi” bei “Mamų Unija”), o 2013 m. prisidėjome prie ALB akcijos “Lithuania-Ireland Charity project” – jos metu mūsų klubo bėgikai surinko dar 1800 eurų. Visada bėgdami, dalyvaudami varžybose, stengiamės pabrėžti, kad esamie iš Lietuvos, todėl paprastai vilkime tautinių spalvų turinčius drabužius bei garbingai nešame Lietuvos vėliavą!”


Pabaigai užduodami tradicinį klausimą apie ateities planus. Aistis, matyt, tikėjosi tokio klausimo, todėl nedvejodamas atsako, kad kol kas toli į priekį nežiūri ir neplanuoja – klubas turi savo metinius renginius, o klubo nariai stengiasi burtis daugėn kai tik gali ir turi laiko. “Beje, kai degi aistra savo hobiui, nesvarbu, koks jis būtų, laiko visada atsiranda, o aktyvus judėjimas yra gera priklausomybė”.



5 komentarai:

  1. Aš sugebėjau su savo vyru pasitelkti rašybos gydytoją dr. Ajayi, kai sužinojau, kad jį žavi kita moteris, aš buvau labai laiminga, kad susisiekiau su rašybos atstovu, nes jis yra priežastis, dėl kurios galėjau laimėti savo vyrą. ir dabar gyvename ramybėje. Kreipkitės į dr. Ajayi už visą jūsų rašybos darbą, jis padėjo man susigrąžinti savo vyrą. Manau, kad jis padės jums tai, kas jus vargina. Paštas: drajayi1990@gmail.com arba „whatsapp“: +2347084887094.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai tikrai puiki žinia ir patariu visiems, kuriems reikia tikros paskolos, kreiptis per šiuos el. Pašto adresus (christywalton355@gmail.com) whatsapp: +12522852093, dabar džiaugiuosi, kad gavau prašomą paskolą

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, čia yra greitas, skirtas tik tiems, kuriems reikia pokyčių savo meilės gyvenime, tiems, kurie ieško patikimo rašybos rato, kuris padėtų atgaivinti savo žlugusius / griūvančius santykius, taip pat tiems, kurie kenčia nuo įvairių negalavimų. yra tas, kuris yra tikrai universalus, atjaučiantis ir patikimas, kai kalbama apie burtus. Gydytojo Egwali burtų namai yra tinkamas pasirinkimas jums, jums reikia tik kontakto, tada galiu jus patikinti, kad visa kita būtų visiška magija, mano meilės gyvenimas buvo ties žlugimo riba, kol įsakiau meilės užkeikimui, buvo tinkamai laikomasi visų tinkamų procedūrų, kad būtų užtikrinta, jog jis puikiai veikia. Šiandien esu gyvas liudininkas, kad daktaro Egwali burtų magija veikia be jokių pagrįstų abejonių. Štai kodėl aš naudoju visas laikmenas norėdamas pranešti pasauliui apie šį puikų burtų daktarą, kuris sugrąžino ramybę ir vienybę mano namuose. Šiandien kalbėkis su juo ir tavo emocinės nesėkmės bus visiškai išnaikintos.
    Jam tereikia skambučio!

    „WhatsApp“: +2348122948392
    Kurjeris: dregwalispellbinder@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  4. Su visa pagarba jums ir jūsų burtininkams privalau visiems pasakyti šį liudijimą. Su kitais burtininkais jokių rezultatų nemačiau. Aš tiesiog norėjau pas jus ateiti anksčiau, iš jūsų gavau geriausią. Mano buvusio vyro nebuvo ten metus, aš eidavau visur ir pas kitus burtininkus pagalbos, bet rezultato nebuvo, kol draugas supažindino mane su daktaru Egwali. Po to, kai buvo atliktas susitaikymo burtas, pagaliau man paskambino iš jo. Jo stebuklai padarė stebuklus, o mano vyras grįžo kupinas meilės. Tai stebuklas! Jis staiga grįžo su gėlėmis, sakydamas, kad turėčiau jam atleisti, buvau tikrai šokiruotas, kai mano vyras klūpojo maldaudamas atleidimo ir kad aš jį priimsiu. Man labai trūksta žodžių ir džiaugiuosi, kad tu esi Dievas, kurį atsiuntė aš ir visa mano šeima. Ir dabar aš vėl esu džiaugsminga moteris. Labai ačiū dr. Egwali. Visiems, kurie ieško tikro rašybos būrelio, susisiekite su dr. Egwali savo el. Pašto adresu. Pašto adresas: (dregwalispellbinder@gmail.com). Taip pat galite susisiekti su juo tiesiogiai per „Whatsapp“ telefonu +2348122948392
    Jis tikrai yra garantuotas

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kiekvienas, skaitantis tai, turi tikėti ir būti pozityviai nusiteikęs, nes dirba didesnės jėgos, nei kada nors įsivaizduojate. Tai pagerės, kai tuo tikėsite ir elgsitės, o tada kiekviena jūsų situacija pamažu keisis į gerąją pusę. Po susitikimo su daktaru EGWALI sutvarkiau daiktus su savo sutuoktiniu. Mano sąjungą sužlugdė nenugalimos jėgos, nežinodamos, kad pagrindinis tikslas yra mano santuoka, mes turėjome nuolatinių problemų jų neišsprendę, tačiau viskas atsigavo po DR EGWALI atvykimo, nes esame laimingi ir gyvename taikoje, be jokios abejonės, labai rekomenduočiau tiems, kuriems reikia gero rašybos, tai tikrai patikima bet kokiems klausimams, su kuriais susiduriate, nesvarbu, ar tai meilė, apsauga, pinigai ar psichinės galios. Dr EGWALI yra tikras dalykas. Rašykite jam el. Paštu Dregwalispellbinder@gmail.com arba „Viber“ / „WhatsApp“ +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti