2017 m. liepos 19 d., trečiadienis

Žmonėms, kurie mokėjo už vandenį, planuojama grąžinti pinigus


Tikimasi, kad žmonės, kurie mokėjo už vandenį “Irish Water” kompanijai, galės internetu kreiptis dėl sumokėtų pinigų grąžinimo, tačiau jie turės įrodyti, kad mokėjo už vandenį, praneša “The Irish Times”.


Manoma, kad viena iš galimybių, padėsiančių lengviau ir paprasčiau atlikti pinigų grąžinimo procedūrą, yra internetinis paraiškos pateikimas. Tačiau namų savininkai, kurie “Irish Water” mokėjo už vandenį, prieš atgaudami savo pinigus, turėtų pateikti įrodymus, kad pinigai iš tikrųjų buvo sumokėti.

Būsto ministras Eoghan Murphy informavo savo kolegas, kad grąžintinų pinigų suma žmonėms už sumokėtą vandenį bus labai didelė ir sudarys maždaug apie 170 mln. eurų.

Tačiau, nepaisant to, buvo nutarta, kad žmones reikia informuoti apie tai, kad jie galės atgauti pinigus ir galės tą padaryti per internetinę svetainę, kuri bus sukurta. Būsto fondų departamentas negalėjo tiksliai pasakyti, kiek tokios sistemos sukūrimas kainuos, tačiau manoma, kad reikės ne mažiau kaip 10 mln. eurų.

Nepaisant kol kas esančių visų neaiškumų - kaip reikėtų tą padaryti ir iš kokių fondų paimti tuos pinigus - šalies Vyriausybės vadovas Leo Varadkar ir Būsto ministras Eoghan Murphy įsipareigojo iki metų pabaigos daugumai žmonių grąžinti už vandenį sumokėtus pinigus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą