2017 m. liepos 15 d., šeštadienis

Hipnotizuotojas: gydymas hipnoze? Kodavimas hipnoze? Tai – įmanoma ir tai padeda!


Norite atsikratyti žalingų įpročių, pagerinti savo gyvenimo kokybę, trokštate būti laimingi? Hipnozės metodas suteiks jums galimybę įgyvendinti šiuos tikslus saugiai ir efektyviai. Visa, ko jūs trokštate ir siekiate – ar nugalėti savo baimes ar pasisemti naujų gyvybinių jėgų – jums padės kvalifikuotas gydytojas, hipnozės specialistas Aleksejus Ivanovas – „Nacionalinės hipnotizuotojų gildijos (National Guild of hypnotists) narys.


– Daugelį metų į hipnozę buvo žiūrima kaip į šou spektaklį, jūs gi į tai žiūrite rimtai. Gal galite paaiškinti, kaip hipnozė gali padėti žmogui ir kur slypi gydymo paslaptis?

– Gydymo paslaptis labai paprasta ir ji susijusi su žmogaus pasąmone. Terminas “pasąmonė” vartojamas tada, kai kalbame apie greitos atminties sritį, į kurią žmogaus smegenys “automatiškai” registruoja mintis, kurios dažnai pasikartoja arba kurioms žmogus suteikia ypatingą reikšmę. Toks “automatinis” minčių kaupimo būdas gali būti naudingas, kai reikia greitai priimti sprendimą (pavyzdžiui, staigiai atitraukti ranką nuo karštos keptuvės).

– Visi mes girdėjome anekdotu virtusį posakį: „Visos ligos nuo nervų, tik sifilis nuo meilės“. Kaip jūs manote, ar šiame pokšte yra nors dalelė tiesos, o gal tai klausimas ne gydytojui, kuris gydo žmones, naudodamas hipnozės metodą?

– Kiekviename pokšte slypi užuomina į tiesą – daugumos ligų, susijusių su neurologiniais sutrikimais, šaknys glūdi giliai, jos praktiškai nepastebimos, kaip, tarkim, augalų šaknys, kurios pasislėpusios dirvožemyje. Daugelio ligų priežastys slypi mūsų pasąmonėje, o hipnozė atveria gydytojui kelius į žmogaus pasąmonę, padeda pasiekti ligą, suprasti jos atsiradimo priežastis, kurias pašalinus, žmogus paprastai pasveiksta.

– Gal galėtumėte detaliau paaiškinti, kurioje mūsų smegenų dalyje glūdi ta pasąmonė ir ką su ja daro hipnotizuotojas?

– Hipnozės terapeuto darbas susijęs su skirtinga dviejų smegenų pusrutulių veikla: vienas smegenų pusrutulis (paprastai kairysis) yra atsakingas už žodį, kalbą ir logiką (sąmonė), o antrasis pusrutulis (paprastai dešinysis), atsakingas už vaizdus (nesąmoningas) ir kai hipnozės seanso metu žmogus įvedamas į transo būseną (atsiribojimas), kairiojo pusrutulio, atsakingo už logiką, kontrolę, kritiką ir savikritiką veikla šiek tiek susilpnėja ir hipnotizuotojas gali dirbti su dešiniuoju pusrutuliu, kuriame slypi mūsų vaizdiniai ir mūsų problemos.

–  Jūs kalbate apie problemas, kaip apie kažką tokio, kas paslėpta giliai mūsų viduje, tačiau dauguma iš mūsų yra įsitikinę, kad mes patys pajėgūs spręsti savo problemas, sakykim, kartais užtenka pakalbėti apie tai su draugu ar artimu žmogumi.

– Vargu, ar net visas šimtas draugų padės jums susidoroti, tarkim, su stresu. Šiuolaikiniai žmonės kasdien kenčia nuo daugybės neigiamų veiksnių: nuolatinio skubėjimo, pernelyg reiklių darbdavių reikalavimų, pinigų stygiaus ir t. t. Kurį laiką žmogui pasiseka valdyti savo emocijas, bet šito jis negali daryti nuolat – žmogus praktrūksta vieną kartą, kitą ir pagaliau ateina diena, kai jis supranta, kad geriau kreiptis į specialistą.

Tabletės tik kurį laiką pagelbės, bet jos neišmokys džiaugtis gyvenimu, netgi atvirkščiai – gali sukelti sunkią priklausomybę, o gydymą hipnoze galima pavadinti alternatyviu variantu.  

– Jūs norite pasakyti, kad tuomet, kai pacientas miega, jūs sprendžiate jo problemas?

–  Taip, daugelis iš tiesų galvoja, kad hipnozės seanso metu žmogus miega, bet taip nėra. Hipnozę galima būtų apibūdinti kaip transą, būseną, kai žmogus dar nemiega, bet jis tuoj tuoj užmigs (sakykim, riba tarp miego ir budrumo), kurios dėka galima atskleisti pasąmonės paslėptas psichologines žmogaus problemas ir sėkmingai jas pašalinti.

– Kokias ligas ar priklausomybes jūs gydote hipnoze? 

–  Norėdamas atsakyti į šį klausimą, turėčiau pateikti ilgą sąrašą, tačiau jis vistiek nebus išsamus, nes problemų spektras, kurios šalinamos hipnozės būdu, yra labai platus, visko tiesiog neįmanoma išvardinti.

Pavyzdžiui, naudojant hipnozės metodą, galima išspręsti savigarbos, pasitikėjimo savimi stokos, pasiruošimo egzaminams problemą; pašalinti asmeninį ir profesinį stresą, įtampą, šeimynines problemas, seksualinės funkcijos sutrikimus (frigidiškumą, impotenciją), panikos priepuolius, auditorijos baimę ir t. t.

Hipnozės terapija taip pat taikoma šalinant problemas, susijusias su nerimu, nemiga, baimėmis, manijomis. Hipnozės terapija padeda susidoroti su  depresija, emociniais sutrikimais, streso sindromu.

Hipnozė labai padeda gydant  astmą, alergiją, slogą, sinusitą, skonio ar kvapo praradimą.

Ji taikoma gastroenterologijoje, gydant opas, kolitus, lėtinį gastritą. Neurologijoje – galvos skausmus, įskaitant migreną, tikus. Ginekologijoje tai:  sunkus nėštumas, pykinimas ir vėmimas, kai kurie nevaisingumo atvejai, šlapinimosi sutrikimai. Dermatologijoje hipnozė padeda gydant alergiją, psoriazę, dilgėlinę.

Hipnozė nepakeičiama gydant įvairias priklausomybes: nuo tabako, alkoholio, persivalgymo, interneto, žaidimų, narkotikų. Jai puikiai paklūsta valgymo sutrikimai: bulimija, anoreksija, nutukimas. Hipnozė sumažina ūmų arba lėtinį skausmą, gali pasitarnauti kaip nuskausminimo priemonė.

Kai kurios vaikų ligos taip pat gydomos pasitelkus hipnozę, šis metodas ypač padeda vaikams, kurie miegodami griežia dantimis, turi mokymosi problemų, savęs vertinimo, mikčiojimo, juos kankina tėvų konfliktai ir kt.

– Ar jūs galite padėti visiems, kurie kreipiasi į jus?

– Nėra žmonių, kuriuos negalima būtų įvesti į transo būseną, t. y. kurie nepasiduotų hipnozei. Tačiau hipnozė nepadės tiems, kurie patys nenori sau padėti, nenori gydytis ar kažką pakeisti savo gyvenime. Jei žmogus prašo “užkoduoti jį nuo rūkymo”, bet jis iš tikrųjų nenori mesti rūkyti, o tai daro tik dėl to, kad “jo žmonai nepatinka, kad jis rūko”, tai su tokiu klientu aš net nepradedu dirbti. Tai –  beprasmiška.

– Jūs minėjote, kad žmogus gali priprasti prie kai kurių vaistų, o ar negali atsitikti taip, kad žmogus „užkibs ant hipnozės kabliuko“ ir taps priklausomas nuo jos?

– Hipnozę praktiškai galima priskirti prie idealios terapijos: ji nesukelia priklausomybės, visi veiksmai grindžiami pasitikėjimu, ji yra nepavojinga, neskausminga ir, svarbiausia, veiksminga. Kiekvienam savo pacientui gydytojas hipnotizuotojas parenka individualią programą.

–  Žmonija kenčia nuo daugybės problemų, o viena labiausiai paplitusių – alkoholizmas, nes dėl šios ligos kenčia ne tik pats geriantis žmogus, bet ir jo artimieji, šeima. Be to, tai ta problema, kurią dažniausiai neigia visi alkoholikai  – ar galima išgydyti priklausomybę nuo alkoholio be paciento sutikimo?

– Deja, tai neįmanoma. Koduojant žmogų nuo alkoholizmo hipnoze, būtinas jo sutikimas – tai viena iš gydymo sąlygų ir nei vienas šios srities profesionalas nesiims gydymo nuo alkoholizmo be paciento sutikimo, nes jis, visų prma, bus neefektyvus, o antra, praktiškai neįmanomas.

– O jeigu pats žmogus kreipiasi pagalbos?

–  Jeigu pacientas pats, niekieno neverčiamas ateina pas mane, aš suprantu, kad jam reikalinga pagalba, kad jis nori keisti savo gyvenimą ir aš imuosi jo gydymo: žmogui detalai paaiškinu, kad kodavimas hipnoze, tarkim, nuo alkoholizmo yra labai efektyvus ir žmogaus organizmui visiškai nekenksmingas metodas.

– Džiugu, kad jums padedant, žmonės turi galimybę pakeisti savo gyvenimą!

–  Tai tiesa, bet labai svarbu yra artimųjų ir draugų parama. Žmogus turi jausti, kad jį myli, kad juo rūpinasi ir kad jis jo artimiesiems yra brangus ir svarbus. Jis turi žinoti, kad jūs tikite, kad jis gali pasikeisti ir atsisakyti alkoholio. Atstatyti fizinę ir dvasinę savijautą bei pradėti naują gyvenimą padeda sportas, joga, meditacija.

– Dėkui jums už pokalbį ir belieka paklausti, kaip ir kur jus galima rasti?

– Aš priimu pacientus pagal išankstinę registraciją, skambinkite tel.: 085 1932 050. Nemeskite ragelio, jeigu atsilieps autoatsakovas (greičiausiai tuo metu aš dirbu su pacientu ir negaliu atsiliepti) – palikite pranešimą ir aš su jumis nedelsiant susisieksiu.

Jūs taip pat galite parašyti man žinutę arba užduoti klausimą, pasinaudoję mano internetine svetaine: www.hypnocoding.guru. Atsakysiu labai greitai ir mes detaliau aptarsime jums rūpimą klausimą.



Klinikos adresas:
31 Brews Hill,
Navan,
Co.Meath

Mano internetinėje svetainėje www.hypnocoding.guru puslapio apačioje yra žemėlapis, kuris atidarys „Google Maps“ programą ir jūs lengvai mane rasite.

– Galbūt jūs dar ką nors norite pasakyti ar palinkėti laikraščio „Lietuvis“ skaitytojams?

– Mieli skaitytojai, jeigu jūs turite klausimų ar jus kankina kokios nors priklausomybės ar kitokios problemos – susisiekite su manimi, mes kartu išspręsime bet kokio sudėtingumo problemą ir jūs tapsite laisvi nuo savo priklausomybių ir pradėsite naują, sveiką, aktyvų ir laimingą gyvenimą!

Su savo pacientais kalbu angliškai ir rusiškai, mano svetainėje paslaugos ir kainos taip pat pateiktos dviem kalbomis.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą