2017 m. liepos 6 d., ketvirtadienis

Tyrimas atskleidė, kad dauguma Airijos gyventojų nesikreipia dėl mokesčių grąžinimo




Šeši iš 10 Airijos gyventojų nesikreipia dėl mokesčių grąžinimo, o galėtų sutaupyti tūkstančius eurų, rašo “Irish Mirror”.


“Taxback.com” atlikta apklausa parodė, kad per pastaruosius ketverius metus 56 proc. respondentų neprašė atlygio už medicinines išlaidas. O jie, pasak vyriausiojo mokesčių administratoriaus Barry Flanagan, galėtų susigrąžinti iki 20 proc. medicinos išlaidų. 

“Kasmet grąžinama tūkstančiai eurų medicininių ir dantų gydymo išlaidų kompensacijų ir žmonėms tai yra labiausiai žinomos iš visų mokesčių grąžinamųjų išmokų. O žmonės nesikreipia dėl šių išmokų grąžinimo todėl, kad jie galvoja, kad šis procesas yra pernelyg sudėtingas ir atima daug laiko. Negaliu suprasti tokių žmonių, nes iš tikrųjų tai  yra vienas iš paprasčiausių dalykų, kuriuos jums reikėtų padaryti, sakyčiau, tai padaryti yra lengviau, negu apsipirkti per internetą”, - tvirtina Barry Flanagan.

Jis pataria visus kvitus (čekius) laikyti saugioje vietoje - tai lengviausias būdas stebėti išlaidas. “Mes patariame visiems klientams ateityje pradėti kaupti kvitus į atskirą krepšį, batų dėžutę ar skirti jiems vieną stalčių, -  sakė jis. – Aišku, visų mokesčių jūs jau nesusigąžinsite, tačiau, pavyzdžiui,  dauguma vaistinių galės duoti jums “metų pabaigos” kvitą, parodydami jūsų per metus išleistus pinigus vaistams. Kai kurios vaistinės naudojasi šia praktika kaip klientų palaikymo priemone”.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą