2017 m. liepos 12 d., trečiadienis

30 000 eurų išgelbės unikalią “Quiet Man” traukinių stotį

Ballyglunin bendruomenė Galway, įsteigusi internetinį fondą traukinių stočiai “Quiet Man” renovuoti, pasiekė savo tikslą ir surinko daugiau nei 30 000 eurų, praneša Journal.ie.



Fondo organizatoriai Journal.ie sakė, kad Ballyglunin geležinkelio stoties stogui iškilo grėsmė ir jį buvo būtina rekonstruoti, todėl jie širdingai dėkoja visiems, kurie palaikė šią idėją ir dabar fondo labdaros sąskaitoje yra daugiau kaip 31 000 eurų.

Ši geležinkelio stotis suvaidino svarbią rolę garsiame John Ford klasikiniame 1952 metų filme, kuriame filmavosi tokos žvaigždės kaip John Wayne ir Maureen O'Hara.

Vėliau Galway stotis buvo pervadinta į “Castletown by Ford” ir buvo filmuota daugelyje filmų, nominuotų Oskaro premijai.


Kaip praneša Journal.ie, stoties stogas pradėjo “byrėti” maždaug prieš pusantrų metų, todėl 2012 metais vietos bendruomenė, siekdama stotį išsaugoti, įsteigė labdaros fondą. Apsaugos architektai patvirtino, kad jeigu nebus pradėti atstatymo darbai, stotis pamažu išnyks.


Labdaros viešųjų ryšių pareigūnas Paschal Cassidy sakė: “Jeigu ne žmonių pagalba, mes negalėtume šįmet pradėti darbų ir stotis palaipsniui išnyktų ir ją būtų labai sunku atstatyti.”


Leo Moran, daktaras ir gitaristas, prisidėjęs prie šios labdaros kampanijos, sakė: “Mums reikalinga kiekvieno iš jūsų pagalba, nes tik bendromis jėgomis mes galėsime išsaugoti šį įspūdingą pastatą ir palikti jį  ateities kartoms, kurios galės mėgautis šia unikalia geležinkelio stotimi.”


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą