2015 m. balandžio 27 d., pirmadienis

Trumpa pavasarinė 4 dienų dieta



Vasarą pasitikti visi trokšta būdami pačios puikiausios formos. Galbūt todėl susidomėjimas įvairiomis dietomis, detoksikacijos planais ir mitybos formulėmis šiuo metu nepaprastai išauga.
Šiuo metu madinga gyventi ir maitintis sveikai, nesvarbu žiema ar vasara, tačiau tik retas iš tikrųjų pajėgia gyventi, nenusižengdamas sveikos mitybos taisyklėms. Tikriausiai todėl trumpos, vos kelių dienų dietos išliks populiarios dar ilgai. Teigiama, kad 96 valandų arba 4 dienų dieta padeda numesti nuo 4 iki 7 kilogramų.
Tam, kad po dietos kilogramai negrįžtų, reikia stengtis keisti savo mitybos įpročius. Visų pirma valgyti tik tada, kai iš tikrųjų juntamas alkis. Dažnai žmonės alkį painioja su troškuliu, todėl pajutus norą ko nors užkrimsti pirmiausia reikėtų išgerti stiklinę vandens ar žolelių arbatos be cukraus. Valgymas turi tapti ritualu. Valgant nežiūrėti televizoriaus, neskaityti naujienų internete, padėti į šalį žurnalą ar laikraštį. Maistą reikėtų labai gerai sukramtyti. Sakoma, kad net tam tikro stiliaus muzikos klausymasis gali paskatinti suvartoti daugiau maisto. Viena didžiausių antsvorio ir nutukimo priežasčių – emocinis valgymas, todėl reikėtų mokytis, kaip suvaldyti jausmus, stresą. Svarbiausia yra motyvacija – tai yra nuolatinis priminimas sau, kodėl reikėtų sulieknėti arba išlaikyti tokias pačias kūno linijas.
Dietos valgiaraštį sudaro mažo kaloringumo, bet labai maistingi produktai, kurie vartojami arba žali, arba labai trumpai apverdami ar apkepami. Ši dieta padeda ne tik atsikratyti papildomų kilogramų, bet ir sustiprinti sveikatą, išvalyti organizmą.
Teigiama, kad norint numesti svorio, geriausia valgyti 4 kartus per dieną, kas 5 – 6 valandas. Valgant dažniau skrandis „aptingsta“ ir įsisavina medžiagas tik iš tų maisto produktų, kurie yra lengviausiai įsisavinami, t. y. cukraus, krakmolo, druskos. Paprastai tai kaloringi maisto produktai, todėl svoris lengvai auga. Valgant mažiau nei 4 kartus per dieną organizmas pradeda kaupti maisto atsargas, nes nuolatos badauja. 4 valgymai per dieną yra optimalus variantas. Žinoma, valgiaraštyje turi būti išlaikyta riebalų, angliavandenių, baltymų pusiausvyra. Tada nereikės baimintis papildomų kilogramų.
Be to, norint numesti svorio reikia padidinti tartroninės rūgšties suvartojimą. Ji lėtina angliavandenių virtimo riebalais procesą. Šios rūgšties yra obuoliuose, baklažanuose, agurkuose, kopūstuose, svarainiuose.
Liaudies išmintis, kad pusryčius reikia suvalgyti pačiam, pietus pasidalinti su draugu, o vakarienę atiduoti priešui yra teisinga. Kai kurie mitybos specialistai mano, kad per pusryčius žmogaus organizmas turėtų gauti 40 % visos per dieną reikalingos energijos, per pietus – 35 – 40 %, o per vakarienę – 20 %. Vakarienės visiškai atsisakyti nerekomenduojama, bet ji turėtų būti lengva ir mažiausiai kaloringa iš visų keturių dienos valgymų.
1 diena:
Pusryčiai: salotos iš dviejų obuolių, šaukštelio medaus, malto cinamono ir vanilės pagal skonį. Puodelis kambario temperatūros pieno (apie 161 kcal).
Priešpiečiai: puodelis žaliosios arbatos be cukraus, 0,5 l natūralus, liesas jogurtas (apie 163 kcal).
Pietūs: daržovių sriuba, 100 g virtos jautienos (apie 190 kcal).
Vakarienė: virtų burokėlių salotos su liesa grietine (apie 84 kcal).

2 diena:
Pusryčiai: salotos iš dviejų agurkų, krapų ir druskos. 2 riekės pilno grūdo duonos (apie 71 kcal).
Priešpiečiai: stiklinė apelsinų sulčių, 100 g liesos varškės (apie 210 kcal).
Pietūs: 200 g keptos bet kokios jūrų žuvies, stiklinė kefyro. Kepti žuvį su druska, petražolėmis, krapais, bazilikais. Iškepusią apšlakstyti šviežių citrinų sultimis (apie 200 kcal).
Vakarienė: vaisių salotos (kriaušė, obuolys, apelsinas) su šaukšteliu medaus ir 5 šaukštais grietinėlės (apie 91 kcal).
3 diena:
Pusryčiai: puodelis stiprios žaliosios arbatos, 100 g virtų piene be druskos ryžių (apie 178 kcal).
Priešpiečiai: 100 g liesos varškės ir sauja razinų (apie 114 kcal).
Pietūs: vištienos sultinys, 2 virti vištos kiaušiniai ir šiek tiek laiškinių svogūnų (apie 158 kcal)
Vakarienė: 100 g virtos vištienos be odos, bet su druska, 5 špinatų arba 6 rūgštynių lapai (apie 108 kcal).
4 diena:
Pusryčiai: 3 švieži ridikėliai, porcija košės be sviesto, bet su druska (apie 194 kcal).
Priešpiečiai: obuolys, puodelis karšto vandens su šaukšteliu šviežių citrinų sulčių (87 kcal).
Pietūs: 200 g virtų krevečių, 200 g jūros dumblių (apie 190 kcal).
Vakarienė: 0,5 l kefyro (apie 90 kcal).

Laikantis dietos leidžiama išgerti 1,5 l mineralinio arba gryno vandens per dieną!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą