2015 m. sausio 26 d., pirmadienis

Užsienio studentams – stažuočių programos Lietuvoje

Jaunimas iš viso pasaulio kviečiamas dalyvauti VDU rengiamose vasaros stažuotėse – Lietuvių išeivijos studentų stažuočių (LISS) ir „Summer Internship Program“ (SIP) programose. Išsamesnė informacija apie registraciją ir stažuočių programas bus skelbiama artimiausiu metu.

Nors stažuotės yra VDU socialinio projekto „Pasaulio lietuvių universitetas“ dalis, tačiau jų dalyviai neprivalo būti lietuvių kilmės arba mokėti lietuviškai: dalyvauti gali visi, kuriuos domina Lietuva*. Sėkmingai pabaigusiems stažuotes ir apgynusiems baigiamąjį darbą suteikiami 6 akademiniai kreditai (ECTS).
LISS programa, kurią organizuoja VDU kartu su JAV lietuvių bendruomene, skirta atvykstantiems daugiausia iš JAV, Kanados ir Nyderlandų Karalystės. Per šešerius metus LISS veikloje dalyvavo daugiau nei 200 jaunuolių. Tuo tarpu SIP programa suteikia galimybę dalyvauti užsieniečiams iš viso pasaulio – praėjusiais metais jos dėka į Lietuvą atvyko studentai iš Brazilijos, Vokietijos, Rumunijos, Ukrainos, Turkijos ir kitų šalių.
Stažuočių trukmė – šešios savaitės (2015 m. birželio 28 – rugpjūčio 8 d.). Programoje numatyta įvadinė savaitė, lietuvių kalbos kursai, kultūrinė programa, apgyvendinimas VDU bendrabutyje ir t. t. Praktikos vietos studentams suteikiamos atsižvelgiant į jų pasirinktą studijų kryptį. Suteikiama galimybė atlikti praktiką darbovietėse ar įstaigose, kurios yra VDU partneriai, tarp jų – Kauno miesto savivaldybėje, sveikatos priežiūros įstaigose, muziejuose, nevyriausybinėse organizacijose. Stažuotes siūloma atlikti pas VDU socialinius partnerius įvairiose srityse, tokiose kaip finansai ir ekonomika, politika ir tarptautiniai santykiai, medicina ir socialinis darbas, komunikacija ir viešieji ryšiai, marketingas, reklama, technologijos, teisė, inžinerija ir kt.
Daugiau informacijos apie LISS ir SIP stažuočių programas bus skelbiama artimiausiu metu.
* Studentai nebus registruojami dalyvavimui programoje, jei jie patys negaus vizos keliavimui į Lietuvos Respubliką. Vytauto Didžiojo universitetas užsienio studentams vizų neteikia.

www.vdu.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą