2015 m. sausio 14 d., trečiadienis

Ar turiu teisę pretenduoti į socialinį būstą būdamas ne Airijos piliečiu?

EEA piliečiai (kurios narė taip pat yra Lietuva) gali pretenduoti į socialinį būstą, jei atitinkate šiuos kriterijus:

  • Esate įdarbintas arba dirbate su patentu Airijoje.

  • Jei esate bedarbis, laikinai dėl ligos ar sužeidimo; esate bedarbis ne savo noru, bet dirbote Airijoje daugiau nei 1 metus IR esate užsiregistravęs kaip ieškantis darbo socialinės apsaugos skyriuje ir valstybinėje mokymo ir užimtumo tarnyboje (FAS).

Kas, jei mano partneris/sugyventinis/vyras/žmona yra ne EEA pilietis?
Ne EEA pilietis, kuris yra susituokęs arba sudaręs civilinę partnerystę su EEA piliečiu turi tokias pačias teises kaip ir EEA pilietis ir gali kartu su partneriu pretenduoti į socialinį būstą.

Man nepatinka mano advokatas ir norėčiau jį pakeisti kitu. Tačiau jis turi mano testamentą ir mano namo dokumentus. Ar jis privalo atiduoti visa tai be jokio užmokesčio? Kaip aš jam visa tai paaiškinsiu? Jis taip pat man sakė, kad mano testamento pakeitimas kainuos tiek pat kiek ir naujo testamento sudarymas. Ar jis gali prašyti manęs sumokėti už naują testamentą, nors aš apsigalvojau ir nebenoriu jo pakeisti? Jis jau turi paruošęs naują pakeistą testamentą.
Visų pirma dėl testamento: jūsų advokatas gali pateikti jums sąskaitą už darbą, atliktą jūsų prašymu, net jeigu paprašėte jo tokį sudaryti, o vėliau apsigalvojote.
Jūs gali pakeisti savo testamentą dviem būdais:
  • Sudarydami naują testamentą. Pasirašius naują testamentą, senasis bus laikomas negaliojančiu.

  • Sudarydami testamento papildymą. Testamento papildymas yra prierašas, kuriame testatorius paaiškina arba papildo savo valią. Testamento papildymas gali būti naudojamas, kai norite pridėti, pakeisti ar ištrinti bet kurią savo testamento dalį. Tačiau, jei norite padaryti keletą pakeitimų, rekomenduojama sudaryti naują testamentą. Testamento papildymas atkreipia dėmesį tik į tam tikrą testamento dalį, kurią norite pakeisti. Jis turėtų būti pasirašytas ir patvirtintas liudininko taip pat kaip ir testamentas.

Jums reikėtų susisiekti su naujuoju advokatu, jei norite, kad jis perimtų jūsų bylą ir paprašyti, kad jis kreiptųsi į jūsų buvusį advokatą raštu. Jūsų byla bus perduota tik tuo atveju, jei esate susimokėjęs už visas paslaugas savo buvusiam advokatui.
Jūsų advokatas turi teisę laikyti jūsų bylos kopiją, nes tokie yra advokato nuostatai. Jis gali laikyti jūsų bylą bent šešerius metus, o tada ji veikiausiai bus sunaikinta. Tačiau, jis nesunaikins jūsų namo dokumentų ar testamento.

Jei norite apskųsti jums paslaugas teikusį advokatą, tai galite padaryti raštu per Airijos teisės bendrijos nusiskundimų komitetą.

2 komentarai:

  1. Daugelis žmonių išgyvena skaudulius savo santykiuose, sunku atsisakyti tikros meilės, kartais mes apsimetame, kad mums viskas gerai, bet mums ne taip, kovodami, kad gautume tą, kurį mylime, taip pat stengiamės susigrąžinti savo džiaugsmą ir laimę. Gydytojas Egwali yra čia, kad padėtų sulaužytoms širdims, nes jis sugeba ir gali susigrąžinti jūsų EX mylėtojus, partnerius, žmoną ir vyrą savo galingais meilės kerais, nes esu gyvas liudininkas. Greitai susisiekite su juo per „WhatsApp“ numerį +2348122948392 arba atsiųskite jam el. Laišką per /dregwalispellbinder@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  2. Draugai, čia yra vienas asmuo, aš žinau, kad jūs galite apčiuopiamai aptarti asmenines diskusijas ir perkelti savo meilės gyvenimą. Tas žmogus yra visuomet patikimas daktaras Egwali, burtininkas, kuris savo kerais pakeitė daugelio šiandien pažįstamų žmonių gyvenimą. Jūs tiesiog vadinate tai meile, karjera, sveikatos problemomis, kad ir kaip ten bebūtų, jis spėjo jus prižiūrėti. Mano atvejis buvo gana negražus, kol nesikišau į jį, o visa kita buvo istorija. Su juo galite susisiekti per bet kurią iš šių laikmenų
    „WhatsApp / Viber“ +2348122948392
    Paštas: dregwalispellbinder@gmail.com
    Surenkite su juo privačią sesiją ir vėl būkite laimingi.
    Viskas kas geriausia !!

    AtsakytiPanaikinti