2015 m. sausio 23 d., penktadienis

Pradėjo galioti nauja paramos schema į darbą grįžusiems tėvams

Socialinės apsaugos ministrė Joana Burton patvirtino, kad Intreo biuruose pradėta priiminėti paraiškas naujai paramos schemai „Grįžimo į darbą dividendai šeimai“ Back to Work Family Dividend (BTWFD). Apie tai pranešė departamento spaudos tarnyba.

Pagal naująją schemą finansinė parama bus teikiama bedarbiams, turintiems šeimą ir vėl pradedantiems dirbti.
Tėvams, auginantiems du vaikus, po grįžimo darbą per dvejus metus gali būti išmokėta 4600 eurų.
Ministrė tikino, jog nepaisant dar gerokai per didelio Live Register užsiregistravusių žmonių skaičiaus, jo pokyčiai signalizuoja apie vyriausybės dvipakopio požiūrio sėkmę sukuriant darbo vietas ir mažinant nedarbą pagal „Tako į darbą“ (Pathways to Work) ir „Veiksmų plano ieškant darbo“ (Action Plan for Jobs) strategiją.
Joana Burton pabrėžia, kad 2015 metais BTWFD schema atliks svarbų vaidmenį paspartinant šį sėkmingą procesą. Pagal šią schemą darbo ieškantys asmenys sugrįžę į darbą ir toliau gauna bedarbio pašalpos dalį, mokamą papildomai už išlaikomus vaikus.
Šiuo metu šios išmokos dydis yra 29,80 EUR per savaitę už kiekvieną vaiką. Pagal šią schemą sugrįžusiems dirbti tėvams (šeimai turinčiai ne daugiau 4 vaikų) pirmaisiais metais bus mokama visa išmokos už kiekvieną vaiką suma ir pusė išmokos dydžio (14,90 €) antraisiais darbo metais.
Tai reiškia, kad per dvejus metus šeima su vienu vaiku prie darbo užmokesčio papildomai prisidurs 2324 eurų sumą. Šeima su dviem vaikais gaus 4649 EUR dydžio išmoką; auginanti tris vaikus šeima bus paremta 6973 eurais, o keturis ir daugiau – 9298 €.
2015 metais įsigaliosiančios BTWFD schemos tikslas – padėti šeimoms palikti socialinių pašalpų gavėjų gretas ir tapti darbo rinkos dalyviais. Ši schema bus taikoma ir savarankiškai dirbantiems asmenims.

Airije.ie

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą