2016 m. spalio 25 d., antradienis

Viltys išvengti mokytojų streiko gali sužlugti



Šimtai Airijos vidurinių mokyklų gali nedirbti jau kitą mėnesį jeigu nebus įvykdyti mokytojų reikalavimai. Spalio pabaigoje mokytojų planuojamas streikas yra atsakas į Vyriausybės sprendimą taikyti finansines sankcijas tiems mokytojams, kurie balsavo, kad mokytojai nedirbtų papildomų valandų, o naujai atėjusiems dirbti mokytojams pamažu būtų atstatomas atlyginimas.


Airijos vidurinų mokyklų mokytojų asociacija (The Association of Secondary Teachers’ Ireland - ASTI) ”The Irish Times” dienraštį informavo, kad mokytojai greičiausiai nepakeis savo sprendimo dėl streiko, todėl kad po keturių valandų nesėkmingų derybų tarp Asociacijos ir Airijos švietimo departamento nebuvo priimta jokių konkrečių sprendimų.

Šalys vėl susitiks spalio 26 dieną ir bandys susitarti, kad po lapkričio 7 dienos,  t. y. trumpų rudens atostogų, mokyklos pradėtų dirbti įprastiniu režimu. Pasak naujai išrinkto Asociacijos prezidento Ed Byrne, tikimybė, kad mokytojų reikalavimai bus išgirsti ir patenkinti, yra labai maža, todėl profsąjunga ketina surengti balsavimą dėl kito mėnesio streikų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą