2016 m. spalio 27 d., ketvirtadienis

Kaip turime elgtis patekę į avariją?


Laikraščio „Lietuvis“ redakcija gavo skaitytojo laišką, kuriame jis teiraujasi, ką reikėtų žinoti ir kaip reikėtų elgtis, patekus į avariją Airijoje. Redakcijos nuomone, šis klausimas turėtų būti aktualus ir kitiems mūsų laikraščio skaitytojams, todėl kreipėmės į kompanijos „Griffin Solicitors“ teisininkus.
Jie patarė, kad įvykus kelių eismo įvykiui, pirmiausia reikėtų kreiptis į Garda pareigūnus, o jiems atvykus, nedaryti jokių pareiškimų apie avariją ir neprisiimti jokios atsakomybės, kol neištirtos visos aplinkybės.


Teisininkai primygtinai pataria jokiu būdu nepalikti įvykio vietos, kitaip sakant, nepabėgti, kol nepasikeitėte visa reikalinga informacija su kita, avarijoje dalyvavusia, puse. Juolab negalima palikti įvykio vietos kol neatvažiavo pareigūnai jeigu kelių eismo įvykio metu yra susižeidusių ar nukentėjusių žmonių. Jeigu galite, paskambinkite į Greitąją pagalbą, jeigu pats to negalite padaryti, paprašykite praeivių ar žmonių, kurie yra netoliese.

Labai svarbu gauti šią informaciją:

Vairuotojo duomenis, automobilio numerį, draudimo kompaniją ir draudimo (poliso) numerį.

Vairuotojo pavardę, vardą, adresą ir telefono numerį.

Garda pareigūno vardą ir išsiaiškinti, kurioje nuovadoje jis dirba.

Liudininko(-ų) pavardę, vardą, adresą ir telefono numerį.

Stenkitės prisiminti įvykio eigą. Tarkime, galite nubraižyti įvykio vietą arba ją nufotografuoti fotoaparatu ar telefonu, įsiminkite gatvių pavadinimus, automobilių išsidėstymą kelyje ir eismo eigą susidūrimo metu.

Nedelsdami susisiekite su savo draudimo kompanija ir praneškite apie įvykį.

Apsilankykite pas gydytoją, jei manote, kad susižeidėte ar blogai jaučiatės, nors iš karto po įvykio tai ir nebuvo akivaizdu.

Griffin Solicitors. Advokatai. Notaro paslaugos.
Gabriel House, 6 Cypress Park, Templogue, Dublin 6W.
Griffin Solicitors dirba 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Jeigu jums reikia teisininko patarimo, skambinkite tel.: 0862179620. Elektroninis paštas:inga@griffinsolicitors.ie;Internetosvetainė: http://griffinsolicitors.ie/?lang=lt


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą