2016 m. spalio 20 d., ketvirtadienis

Spalio 23 dieną  – SEIMO RINKIMŲ II-asis turas


Primename, kad šį sekmadienį, spalio 23 dieną, vyks atrasis Seimo rinkimų turas. Balsavimo Naujamiesčio vienmandatėje apygardoje Nr.1 antrajame Seimo rinkimų ture Lietuvos Respublikos ambasada Airijoje dirbs nuo 10 ki 18 val. (vietos laiku).
Naujamiesčio rinkimų apygardos Nr.1 kandidatai yra:
Virgilijus Alekna ir Žygimantas Pavilionis.


Trijose vienmandatėse apygardose Seimo nariai išrinkti jau per pirmąjį parlamento rinkimų turą, kuris įvyko spalio 9 d., o likusiose 68-iose apygardose rinkimai vyks spalio 23 dieną, kuriame dalyvaus daugiausiai balsų pirmajame ture surinkę kandidatai.

Antrajame rinkimų ture dalyvauja 136 kandidatai: po 42 kandidatus turi Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai bei Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, 21 kandidatą turi  Lietuvos socialdemokratų partija, 12 – Liberalų sąjūdis, po 5 – Tvarkos ir teisingumo partija bei Darbo partija, po 2 – Lenkų rinkimų akcija ir Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai). Dar du į antrąjį turą patekę kandidatai yra patys save išsikėlę. Po vieną kandidatą turi Antikorupcinės koalicijos, partijos „Lietuvos sąrašas“ ir Žaliųjų partijos.

Vyriausioji rinkimų komisija nustatė, kad pirmajame ture dalyvavo 1,271 mln. arba 50,58% iš visų užregistruotų rinkėjų, kurių iš viso Lietuvoje yra 2,514 mln. 



Airijoje pirmajame 2016 metų Seimo rinkimų ture Lietuvos Respublikos ambasadoje Airijoje balsuoti buvo užsiregistravę 946 Lietuvos Respublikos piliečiai. Iš jų balsavo 760. Tikimės, kad šį sekmadienį Airijoje gyvenančių lietuvių aktyvumas bus gerokai didesnis. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą