2016 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

Gyvenamųjų patalpų nuomos įstatymo pakeitimai 

Gyvenamųjų patalpų privačios nuomos įstatymo pakeitimai įsigaliojo nuo 2015 metų gruodžio 4 dienos. Iki to laiko nuomuotojai ir nuomininkai Airijoje vadovavosi įstatymu, kuris buvo reglamentuotos Gyvenamųjų patalpų nuomos akto 3 dalyje 2004 m. Dabar privatūs savininkai privalo laikytis tam tikrų procedūrų, jeigu jie nori pakelti nuomos kainą.
Šios taisyklės taikomos tik dėl privataus būsto nuomos ir negalioja jeigu patalpas išnuomojo vietos valdžios institucijos arba patvirtinos būsto asociacijos, kurie ima skirtingas nuomos kainas, gautas iš namų ūkio pajamų.


Gyvenamųjų patalpų nuomos valdyba (RTB - Residential Tenancies Board )
Gyvenamųjų patalpų nuomos valdyba (RTB - Residential Tenancies Board ) vaidina pagrindinį vaidmenį remiant būsto nuomos rinką. Ji dalyvauja ginčuose tarp savininkų ir nuomininkų, įskaitant ginčus dėl nuomos pasiūlymų. Valdyba taip pat teikia įvairią informaciją nuomos klausimais.

Nauji pakeitimai
Gyvenamųjų patalpų privačios nuomos pakeitimai įsigaliojo nuo 2015 metų gruodžio 4 dienos.

Laikas, per kurį gali būti peržiūrėta nuoma, pratęstas nuo 12 iki 24 mėnesių.
Jei jūsų nuomotojas nori peržiūri nuomos sąlygas ar kainą, jis dabar turi duoti jums ne mažiau kaip 90 dienų ir apie tai pranešti raštu (anskčiau šis terminas buvo 28 dienos).
Nuo 2016 metų gegužės 9 dienos, naujame nuomos pranešime turi būti pateikta tam tikra informacija. Pavyzdžiui, nuomotojas turi teisę pareikšti savo nuomonę dėl nuomos kainos, tarkim, kad jo prašoma nauja nuomos kaina nėra didesnė už rinkos nuomos kainą. Jis taip pat turi pateikti reklamuojamų panašių gyvenamųjų patalpų, esančių panašioje vietoje nuomos kainų pavyzdžius.

Rinkos nuomos kaina
Pagal 2004 m. akto Gyvenamųjų patalpų nuomos 19 skirsnį, savininkai už nuomą negali imti daugiau nei nustatyta atviros rinkos nuomos kurse.
Rinkos nuoma apibrėžta įstatymo 24 skirsnyje: "Jeigu nuomininkas nori nuomoti namą ar butą, jis turi įrodyti, kad gyvenamoji patalpa nėra užimta ir savininkas gyvenamąjį plotą gali išnuomoti". Gyvenamųjų namų nuomos patalpų valdyba (RTB) skelbia ketvirčio nuomos indeksus, kuriuos galite naudoti norėdami patikrinti dabartinę nuomos rinkos kainą.

Nuomos apžvalgos
Nuomos apžvalgos gali nulemti nuomos padidinimo ar sumažinimo kainas. Jūsų gyvenamųjų patalpų savininkas turi teisę peržiūrėti nuomos klausimus kartą per dvejus metus (anksčiau buvo vieneri metai, terminas tapo ilgesnis priėmus Gyvenamųjų patalpų nuomos pakeitimo aktą). Dažniau nuomos klausimai neturėtų būti peržiūrimi, nebent gyvenimo sąlygos ženkliai pasikeičia.
Jūsų nuomotojas privalo jums įteikti atitinkamą pranešimą apie siūlomą naują nuomos kainą ir datą nuo kurios jūs turėsite pradėti mokėti naują nuomos mokestį. Pranešimas turi būti pateiktas raštu ir jame turi būti informacija, reglamentuota teisės aktų. Pranešimas, pateiktas elektroniniu paštu ar SMS žinute, o taip pat pasakytas žodine forma, negalioja. Jis turi būti įteiktas jums prieš 90 dienų (anksčiau buvo 28 dienos).
Savininkas taip pat turi informuoti Gyvenamųjų patalpų nuomos valdybą apie peržiūrėtą nuomą, kad valdyba galėtų atnaujinti registracijos duomenis dėl nuomos.

Pranešimas apie nuomos peržiūrą
Naujos nuomos pranešimas turi atitikti gyvenamosios nuomos pakeitimo reikalavimus ir 26 skirsnio nuostatas:
Turi būti nurodyta valstybinė naujos nuomos suma ir data, nuo kurios įsigaliojusi.
Nuomotojas turi pagrįsti, kad nauja nuomos kaina nėra didesnė už rinkos nuomos kainą ir atitinka panašaus būsto panašioje vietoje kainą.
Savininkas turi pagrįsti naujos nuomos kainą ir pateikti trijų panašaus dydžio, tipo ir panašioje vietovėje esančių gyvenamųjų patalpų pavyzdžius, kurie buvo reklamuojami per 4 savaičių laikotarpį prieš jo pranešimą.
Pranešimą turi pasirašyti nuomotojas arba jo įgaliotas atstovas, nurodydami datą.
Prašymas dėl nuomos peržiūros
Nuomininkas gali prašyti, kad būsto savininkas peržiūrėtų nuomos sutartį, jeigu:
Manote, kad nuomos kaina yra didesnė už rinkos kainą.
Jūs dėl kažkokių priežasčių norite iš naujo peržiūrėti nuomos sąlygas.

Jeigu savininkas padidina nuomos kainą
Jeigu jums didina nuomos kainą ir jums reikia patarimo, ieškokite informacijos internete įrašydami: how to deal with rent increases, leaflet on resolving problems during your tenancy (pdf).
Jeigu kyla bet koks ginčas dėl nuomos kainos, šalys gali kreptis į Gyvenamųjų patalpų nuomos valdybą (RTB). Jeigu manote, kad siūloma nuomos kaina yra didesnė už rinkos kainą, turėtumėte pateikti įrodymus apie panašių būstų toje pačioje vietovėje kainų pavyzdžius.
Jūs ir toliau privalote mokėti nuomą, kol klausimą neišspręs RTB.
Informacija nuomininkams
Lankstumas reikalingas tais atvejais, kai savininkai siekia tokios nuomos kainos, kuri viršija nuomos papildymo ribas, atsižvelgiant į rinkos kainas. Nuomininkų aplinkybės peržiūrimos individualiai, nes kiekvienas atvejis yra skirtingas. Jums tiesiog reikia kreipkitės į vietinį biurą, kuris administruoja gyvenamųjų patalpų nuomos mokestį.
Nuomininkai, gyvenantys Dubline, Kildare, Meath, Wicklow ir Cork gali skambinti nuomos apsaugos tarnybos tel.:1800 454 454.
Norėdami, kad jūsų ginčą spręstų Gyvenamųjų patalpų nuomos valdyba (RTB), jūs galite pateikti paraišką internetu ir tai jums kainuos 15 eurų. Paraiška, pateikta raštu, kainuos 25 eurus, bet tuomet jūs turite kreiptis į RTB ir užpildyti atitinkamo pavyzdžio formos dokumentą.
Papildomą informaciją gausite įrašę adresą:


1 komentaras:

  1. Dėkoju dr. Ogalai už tikrus burtus. Tai tikrai nuostabu ir nieko panašaus gyvenime nesu patyrusi. Prieš susisiekdamas su daktare Ogala, aš visais būdais bandžiau priversti savo santykius pasiteisinti, kad žmona sugrįžtų, bet iš tikrųjų supratau, kad man nieko neveikia, o mano žmona nedingo. išvystyta. daug manęs neapykantos .. Maniau, kad nėra vilties rasti savo buvusią žmoną ir vaikus. Bet kai perskaičiau puikias daktaro Ogalos darbų apžvalgas, nusprendžiau pabandyti ir padariau viską, ko jis manęs paprašė, ir pasitikėjau juo, ir aš vykdžiau jo nurodymus, nes jis man garantavo per 28 valandas, ir tai buvo būtent tada. žmona man paskambino .. Mes laimingesni nei bet kada. Viskas atrodo tobulai ir taip natūraliai! Labai ačiū už tikrus ir neginčijamus burtus. Ačiū, šaunioji dr. Ogala už pagalbą. Jei jums reikia pagalbos dėl nesėkmingų santykių santuokos ir pan., Susisiekite su juo El. Paštas: drogala03@gmail.com Skambinkite / WhatsApp: +2347049668119 susisiekite su juo dabar, jei reikia skubios pagalbos !!

    AtsakytiPanaikinti