2016 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis

Darbų ir konsultacijų mugėje - paklausa viršijo pasiūlą


 Rugsėjo 27 dieną viešbutyje dHotel, Droghedoje, vyko Darbų ir konsultacijų mugė, kurią organizavo EURES IE (Europos įdarbinimo ir sienų partnerystės tarp Airijos Respublikos ir Šiaurės Airijos užimtumo tarnyba), Airijos socialinės apsaugos departamentas, INTREO (nauja Socialinės apsaugos departamento paslauga, siūlanti pagalbą ieškantiems darbo ir palaikanti ryšius su darbdaviais), IDA Ireland (Airijos ekonomikos, mokesčių, konsultacijų ir ivesticijų tarnyba) ir kitos organizacijos.


Stephan Hanna, Socialinės apsaugos departamento Įdarbinimo tarnybos atstovas ir iš šios Darbų ir konsultacijos mugės kuratorius informavo, kad minėtame renginyje dalyvauja apie 20 Airijos kompanijų, kurios tikrai ieško potencialių darbuotojų, taip pat kelios darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo bei mokymo įstaigos, JobPLUS programos, Jobs Ireland internetinės darbų paieškos-pasiūlos svetainės ir kt. atstovai. Paklaustas, ar šiame renginyje darbo ieškantys žmonės tikrai ras realių darbų pasiūlymų, ar tai tik renginys, skirtas “akims paganyti”, užtikrino, kad visi, atėję į šią darbų mugę, turės galimybę susipažinti su juos dominančiomis kompanijomis bei susitikti su potencialiais darbdaviais, kompanijų atstovais ir aptarti įsidarbinimo perspektyvas, darbo sąlygas ir kitus klausimus. 

Minėta mugė susilaukė iš tiesų daug lankytojų – prie visų stendų būriavosi grupelės žmonių,laukdami galimybės pasikalbėti su vienos ar kitos įmonės atstovais, kiti pildė darbdavių parengtas anketas, studijavo kompanijų skrajutes ir brošiūras bei kitą reklaminę medžiagą. Žmonės būriais ir pavieniui traukė į šį renginį, tikėdamiesi gauti konkrečių darbų pasiūlymų. Ar jiems tai pavyks, parodys tik laikas, bet iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad darbų paklausa gerokai viršija pasiūlą.


Europos įdarbinimo ir sienų partnerystės tarnybos (EURES IE) tikslas yra tarpininkauti pašalinant barjerus tarp darbdavio ir žmogaus, ieškančio darbo ir padėti susirasti darbą. Projektą finansuoja Europos Sąjunga, jį valdo iniciatyvinis komitetas, kurio sudėtyje yra Airijos Respublikos ir Šiaurės Airijos vyriausybinių departamentų, profesinių sąjungų ir verslo įstaigų atstovų.
Oficialios statistikos duomenimis, šiuo metu nedarbo lygis Airijoje siekia 8,3 proc. (praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu buvo 9,1 proc.). Dabartiniu metu šalyje yra užregistruota 181 600 bedarbių. Jaunimo nedarbo lygis, palyginus su praėjusiais metais, sumažėjo iki 17,1 proc (pernai buvo 17,7 proc.).
Panašus renginys vyks šių metų rugsėjo 30 d. Dundalko Teniso klubo patalpose.
Laikraščio LIETUVIS informacija

1 komentaras:

  1. Ar norite taikos savo gyvenime, taip pat pavargote išgyventi nepageidaujamas traumas savo santuokiniame gyvenime. Dr Egwali yra čia tik tam, kad padėtų išspręsti tą chaosą ir sugrąžintų jūsų namams nesibaigiančią ramybę. Viskas priklauso nuo jūsų pozityvumo lygio ir nuo to, kaip esate pasiryžę įnešti pokyčių į savo gyvenimą, nes jie abu yra svarbūs vykdant šią pareigą, jis sutaupė daug, o aš esu vienas iš jų. Pasikalbėkite su juo šiandien ir turite begalę priežasčių vėl šypsotis .. Whatsapp / +2348122948392
    Paštu / dregwalispellbinder@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti