2014 m. lapkričio 19 d., trečiadienis

Airijos lietuviai – pilnateisiai Lietuvos liaudies partijos nariai

2014 m. lapkričio 2 d. Airijoje, Dubline, įvyko šventinis Lietuvos liaudies partijos, Airijos skyriaus narių pažymėjimų įteikimo vakaras. Renginyje  lankėsi Lietuvos liaudies partijos pirmininkas Andrius Šedžius, kuris skyriaus nariamas  įteikė nario pažymėjimus.
Renginio metu dalyviai klausėsi muzikines programos, bei dalyvavo šventineje loterijoje.


Partijos pirmininkas pasidžiaugė, kad tautiečiai, nesvarbu kur būtų, nėra abejingi Lietuvai, imasi iniciatyvos dalyvauti savo šalies politiniame gyvenime, atsakingai žiūri į artėjančius savivaldos rinkimus.

Airijos skyriaus pirmininkas J. Gumbelevičius savo kalboje pristatė įvykusius renginius skyriuje nuo jo įsikūrimo (2014m. kovo 31d.) Pasidžiaugė jog skyrius per keletą mėnesių sugebejo pritraukti apie 160 narių ir išlieka vienas aktyviausių skyrių partijoje. “Šiuo metu mūsų pagrindinis tikslas – gausinti skyriaus narių gretas, stiprinti valdymo aparatą, taip užtikrinant efektyvų ir veiksmingą skyriaus darbą“ - pabrėžė pirmininkas ir vardijo, kad skyriaus valdybai šiuo metu atstovauja Ridas Bieliajevas, Darius Narbutas, Mindaugas Butvinskas ir Audrius Gelčys, jau veikia finansų grupė, o artimiausiu metu bus įkurta ir etikos bei procedūrų komisija.

Pasak Airijos skyriaus pirmininko Jono Gumbelevičiaus, oficialus partijos nario pažymėjimo įteikimas – tai ne tik Airijoje gyvenančių lietuvių paskatinimas aktyviau imtis politinės veiklos, bet ir atsakomybė už tai, kas joje vyksta. Jis taip pat pasidžiaugė, kad partijos skyriaus gretas aktyviai pildo ne tik sostinėje Dubline įsikūrę tautiečiai, bet ir gyvenantieji  Navan, Monaghan, Oldcastle, Carrickmacross bei kitose vietovėse.

Toliau pirmininkas tesė, jog Lietuvos liaudies partijos Airijos skyriaus nariai užsimoję atlikti nemažai darbų, pradedant dvigubos pilietybės klausimu, lietuvybės stiprinimu išeivijos tarpe,  taip pat ketinama atidaryti Airijoje pusiau valstybės finansuojamą vaikų darželį, kuriame vaikai būtų ugdomi gimtąja kalba, – partijos vadovai dėl šio klausimo jau yra raštiškai kreipęsi į Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministeriją.

Pirmininkas informavo susirinkusius, jog artėjančiuose Lietuvos savivaldos rinkimuose teks proga sudalyvauti ir dviem Airijos skyriaus nariams, tai partijos vicepirmininkui, LLP Tarybos nariui bei skyriaus pirmininkui Jonui Gumbelevičiui ir skyriaus pirmininko pavaduotojui bei LLP Tarybos nariui Dariui Narbutui. Pastarieji savo jėgas išmėgins Šiaulių regione.

Renginio metu buvo akcentuota, jog Airijos lietuviai, neabėjingi politinei veiklai, mielai prašomi prisijungti prie šios politinės jėgos taip kartu siekiant bendrų užsibrėžtų tikslų tautos labui.

Airijos skyrius už paramą organizuojant renginį dėkoja atlikėjams: Raimondai Masiulytei, Jūrai Petkui, Monaghan vaikų grupei “Musmeriukai”, Carrickmackros vaikų grupei “Baltieji perliukia”.





2 komentarai:

  1. Kaip aš sugebėjau išsaugoti savo santuoką. Esu vedęs ir 35 metų amžiaus esu iš Briuselio. Aš vedęs 8 metus su savo vyru Kennedy, turime 2 vaikus. Mano santuoka su vyru visada buvo nuostabi, kol trečioji šalis nepateko į niekur. Viskas prasidėjo nuo tada, kai aš pradėjau stebėti artumą tarp Kennedy ir jo vadinamojo sekretoriaus. Aš net kreipiausi į jį dėl sekretoriaus ir jis sako, kad jie tik draugai. Aš žinojau, kad visa tai buvo melas tą dieną, kai pamačiau jo sekretoriaus telefoną meilės žinutėmis, su juo susidūriau, iškart jis įsiplieskė ir paklausė manęs, kokia teisė man teko nusiteikti jo telefonui, pasakiau jam, kad ketinu pranešti jam ir jo įmonės vadovo sekretoriui, iškart jis man atšovė išgirdęs ir pradėjo mane mušti, mūsų vaikai net pradėjo verkti. Nepaisant jo požiūrio, aš vis dar buvau su juo, jis nustodavo miegoti namuose kartais, net kai išsikraustydavo iš namų ir pradėjo eiti pas savo sekretorių, jis mane palikdavo su mūsų vaikais. Aš buvau iki ašarų, neturėjau į ką bėgti, nes viskas, ko norėjau, buvo mano vyro sugrįžimas namo, kol sutikau gydytoją Ajayi. Jis papasakojo mano problemų priežastį dėl to, kad mano vyrui buvo blogai pasakyta, kad tai jo akys nebuvo aiškios. Jis man pasakė, kad ketina ištarti burtus, o mano vyras grįš pas mane ir jis man pasakė, ką darysiu. Aš didžiuojuosi sakydamas, kad nepraėjo septynios dienos, kai mano vyras grįžo namo elgedamasis ir būdamas blaivus, mano šeima vėl kartu. Ačiū dr. Ajayi, galite susisiekti su juo naudodami „Viber“ ar „WhatsApp“ numerį: +2347084887094 arba el. Paštu: drajayi1990@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  2. Amici là fuori, ecco una persona che conosco potete avere una discussione privata tangibile e far risistemare la vostra vita amorosa. Quella persona è il sempre affidabile dottor Egwali, un incantatore che ha usato il suo incantesimo per cambiare la vita di così tanti che conosco oggi. Lo chiami semplicemente incantesimo d'amore, ricerca di carriera, problemi di salute, in ogni caso, purificazioni che è in tempo per occuparsi di te senza esitazione. Il mio caso era piuttosto brutto prima del mio incontro con lui, e il resto era storia. Puoi contattarlo tramite uno di questi mezzi
    WhatsApp/Viber +2348122948392
    Mail: dregwalispellbinder@gmail.com
    Fai una sessione privata con lui e sii di nuovo felice.
    Ti auguro il meglio !!

    AtsakytiPanaikinti