2015 m. vasario 18 d., trečiadienis

"Pasveikinkim vieni kitus, juk tai daryti šitaip lengva... "

Man rodos
Vedasi Tėvynė
Mane už rankos takučiu.
Karštai priglaudus prie krūtinės
Tėvynė šneka
Aš girdžiu.
(A.            Matutis)


     Šiais žodžiais norime pasveikinti visus, didelius ir mažus, su artėjančia Lietuvos valstybės atkūrimo diena – Vasario 16-ąja!
     Mūsų lituanistinėje "Tralee Pelėdžiukai" mokykloje buvo suorganizuota šventė, kurią kūrėme visi drauge: mokiniai, jų tėveliai ir mokytojos. Vaikai sveikino Lietuvą savo piešinėliais, kurie papuošė mokyklos stendą. Taip pat spalvino vėliavėles, kurios spalvos mums taip brangios. Neužmiršome ir Vyčio, mūsų herbo.
     Kokia gi šventė be Gedimino pilies. Ja mes gėrėjomės nuotraukose ir "statėme" visi drauge nuoširdžiausiais palinkėjimais savo miestui, šeimai, bendruomenei, visai Lietuvai.
     Šventinę nuotaiką sukūrė visi, pasipuošę trispalvėmis juostelėmis. Nustebino mokytojos, pasipuošusios šiai šventei tautiniais drabužiais, puokštė linų ir močiučių austi senoviniai rankšluosčiai.
     Renginio pradžioje sugiedojome Tautiska Giesmę. Mokytoja Aurika Balevičienė  paminėjo svarbius istorinius faktus apie Lietuvos susikūrimą. Priešmokyklinės klasės mokytoja Jurga Anderson su savo auklėtiniais, mokytoja Daiva Rekštienė su Gabija Dačkauskyte, Meida Šunskyte ir jos mamyte Laura, mokytoja Ilona Valūnaitė-Babarskienė, mokinys Naglis ir jo tėvelis Gedvydas Vaivadai, trečiokai Ūla Rupšytė ir Rokas Anderson, ketvirtokų mokytoja Aurika Balevičienė ir Andrėja Bernotaitė su tėčiu Pranu deklamavo eilėraščius apie Lietuvą. Pedagogės skaitė Just. Marcinkevičiaus "Skambioji kalba". Šypsenos papuošė visų veidus, kai tėvelių ir mamyčių jungtinis choras užtraukė "Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos".
     Mokyklos vadovė Daiva Rekštienė kartu su mokytojoms dėkojo visiems dalyvavusiems ir padėjusiems rengti šią šventę: Dalytei ir Ramūnui Žymantams už puikią muziką, mokiniui Benui Žymantuis už sukurtą atviruką, kuris buvo įteiktas kiekvienai šeimai šventės pabaigoje ir mokytojai Sandrai Barščiauskaitei už puikias fotografijas, kuriose įspūdingos šventinės akimirkos.

"Ir saulė, ir lietus,
Ir ąžuolas platus...
Ir Nemuno spalva –
Tai mano Lietuva". (V. Baltrėnas)

Jurga Anderson



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą