2014 m. lapkričio 4 d., antradienis

Cairde maloniai kviečia dalyvauti tyrime-konsultacijoje- “Lietuvių emigrantų Airijoje gerove, psichologinių ir psichiatrinių paslaugų patirtis, parama ir pasiūlymai”.

Kiekviena bendruomenė turi jai būdingų problemų, kurios įtakoja  mūsų gerovę ir psichologinę savijautą. Tos problemos gali būti nedarbas, vienatvė, nerimas, depresija, šeimos ir santykių problemos, finansiniai sunkumai, priklausomybės, nelygybė darbe ir t.t. Mes norime susipažinti ,ištirti ir apžvelgti lietuvių Airijoje gerove ir psichologinės sveikatos padėtį. Kokios pagrindinės lietuvių savijautos problemos,sunkumai?   Kur lietuvių bendruomenės nariai ieško pagalbos jei turi  problemų su alkoholiu,depresija, jei vaikas nesutaria su tėvais ir turi psichologinių sunkumų …..t.t. ? Kokia jų patirtis naudojantis Airijos sveikatos paslaugomis (GP, ligoninėmis, psichologais, psichiatrais). Ką bendruomenės nariai galėtu daryti, kad padėtų  sau ir tiems, kuriems reikalinga parama ir pagalba?Kaip Airijos institucijos ir organizacijos turėtų gerinti savo paslaugas, kad jos būtų labiau prienamos emigrantams?


Tyrimo-konsultacijos organizatoriai-Cairde nepelno siekianti organizacija, kurios tikslas mažinti etninių mažumų Airijoje sveikatos  nelygybes   ir remti emigrantų bendruomenes  gerinant narių gerovę. Cairde pradėjo naują projektą “Žinok.Būk sveikas.Emigrantų psichinės sveikatos iniciativa.”(Be Aware .Be well.Migrant Mental Health Initiative.) ir kartu su bendruomenes geroves & psichines sveikatos tarpininkais (Community Wellbeing&Mental Health Liaisons) organizuoja tyrimą-konsultaciją padėsianti atskleisti problemas su kuriomis susiduria emigrantų bendruomenės nariai. Projekto kordinatorė Emilia Marchelewska pastebi”tarptautiniai tyrimai  ir Cairde veiklos  patirtis rodo ,kad dauguma problemų , kurios veda į žmonių su psichologinias sunkumais  izoliaciją, vienatvę ,beviltiskumą reikalauja bendruomenės kurios narys žmogus pagalbos , paramos, kad tos problemos spręstųsi”.Violeta Mooney lietuvių  bendruomenės gerovės ir psichologinės sveikatos tarpininkė  pritaria ”lietuvių bendruomenė turi  daug energingų , neabejingų vienas kitiems, daug pasiekusių ir išgyvenusių žmonių, kurių  patirtis kaip spręsti ar tvarkytis su psichologinėmis  problemomis yra neėkainojami. Todėl kviečiu visus prisijungti prie šio projekto  , savo nuomone ir pastebėjimus galėsite išreikšti  asmeniškai arba grupėje su kitais dalyviais” .Mes taip pat tikimės, kad šio tyrimo paskatinti lietuvių bendruomenėje išsivystis ir susiburs branduolys, kuris toliau vystys ir plėtos psichologinės sveikatos paramos programą lietuvių bendruomenėje”.

Visus, kurie neabejingi savo ir kitų gerovei, bei psichologinei savijautai, kviečiame dalyvauti tyrime-konsultacijoje. Dalyvavimas projekte jums suteiks galimybę užmegsti naujus ryšius, susipažinti su nemokama sveikatos informacija/tarpininkavimą teikiančia organizacija - Cairde, pasidalinti informacija apie jūsų teikiamas paslaugas ar idejas, prisidėti prie Lietuvių bendruomenės gerovės gerinimo. Tyrimas-konsultacija yra anonimiškas, vykstantis  Dubline iki lapkričio mėnesio pabaigos.


Šio tyrimo-konsultacijos dėka, tikimės sudaryti informacijos duomenų bazę, apie esančias ir psichologines pagalbos  paslaugas teikiančius asmenis, grupes, organizacijas, klinikas Lietuvių bendruomenėje. Jei jūs ar jūsų organizacija rengia  mokymus savęs tobulinimo, sveikatos gerinimo srityje  ar paramos grupes (AA,AN….t.t.) nekantraujame išgirsti apie jus. Cairde sulaukia pasiteiravimų ir užklausimų  iš Airijos ligoninių,GP,socialinių darbuotojų apie lietuviškai kalbančius psichologinių paslaugų tiekėjus ar paramos grupes. Paslaugų duomenų bazė suteiks galimybę  pasidalinti šia informacija su pagalbos ir paramos  siekančiais asmenimis ir organizacijomis. Jei norite kad jūsų informacija būtų duomenų bazėje, atsiųskite elektroninį laišką su jūsų paslaugos aprašymu ir adresu .

Daugiau informacijos apie projektą
Tel: 0857387298, email:violeta.mooney@gmail.com, www.cairde.ie

Violeta Mooney (Community wellbeing & mental health liaison , (Lietuviskai)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą