2014 m. gruodžio 8 d., pirmadienis

Korko lituanistinės mokyklos ,,Banga“ istorijos knygą berašant

Šiais metais lapkričio 16 diena buvo išskirtinė Korko lituanistinei mokyklai „Banga“ –  ji šventė 10-ųjų mokslo metų pradžią.

„10 metų mokyklos, kaip ir žmogaus, gyvenime yra daug, – sakė aštuonerius metus mokyklai vadovaujanti Laima Ignatavičienė. – Kiekvienais metais daugėjo mokinių ir mokytojų, susiformavo mokyklos tradicijos. Dabar mokytojai remiasi savo praktine patirtimi, kaip sėkmingai ugdyti moksleivius lituanistinėje mokykloje laikantis bendrųjų Lietuvos švietimo ugdymo programų. Labai džiaugiuosi, kad tėveliai su vaikais namuose bendrauja lietuviškai, tuomet ir mokytojai gali sparčiau siekti išsilavinimo standartų.“
„Bangą“ pasveikino ir padėkas mokytojams, bendruomenės nariams perdavė Lietuvos Respublikos ambasadorė Airijoje Rasa Adomaitienė, mokyklą pasiekė Lietuvos švietimo ir mokslo ministerijos sveikinimas ir padėkos raštai ilgiausiai mokykloje dirbusiems mokytojams, sulaukėme
prasmingo Lietuvių kalbos instituto sveikinimo.
Sveikinimo žodį tarė ir prisiminimais apie pirmuosius mokslo metus – kaip buvo išrinktas mokyklos pavadinimas, apie tuo metu naudotus vadovėlius – dalijosi pirmoji mokyklos direktorė Rima Masienė.
Mokyklą aplankė anksčiau čia dirbę mokytojai – iš Lietuvos atvyko Urtė Garbuzienė, sveikinimo kalbą tarė Tralio lituanistinės mokyklos ,,Pelėdžiukai" direktorė Daiva Rekštienė, dovaną įteikė mokytoja Aur
ika Balevičienė.
Dešimtmečiui skirtame renginyje buvo prisiminti svarbiausi mokyklos
istorijos įvykiai, mokykloje organizuotos šventės, minėjimai. Pirmokai padeklamavo eilėraštį ir buvo ypač pagerbti: gavo dovaną – simbolinį dokumentą – Lietuvos pirmoko pasą. Penktos klasės mergaitės pašoko lietuvių liaudies šokį ,,Kepurinė".
Visi šventės dalyviai dainavo lietuvių liaudies dainas,
mokėsi šokti ,,Suk suk ratelį“, žiūrėjo mokyklos dešimtiesiems metams Jono Garbužo ir Mariaus Stepšio sukurtą filmą ir linksmą Klaipėdos lėlių teatro spektaklį ,,Raudonkepuraitė“. Po spektaklio susirinkusieji džiaugsmingai sudainavo „Su gimimo diena“ ir vaišinosi Natalijos Žliobienės ir įmonės ,,Saldu-Gardu" iškeptais tortais.
„Per tuos mokyklos istorijos metus savo kelyje sutikome daug žmonių: vieni žmonės ateina į mūsų gyvenimus ir greit išeina, o kai kurie tampa draugais ir pasilieka ilgam mūsų širdyse.
Švietimo ir mokslo ministerijai dėkojame už paramą, mokyklos mokytojams ir tėveliams už pagalbą, už palaikymą. Visai mokyklos bendruomenei linkime  toliau tęsti gerus ir prasmingus darbus puoselėjant lietuvybę ir stiprinant lituanistinį švietimą“, – su šventės svečiais ir dalyviais atsisveikino Korko lituanistinės mokyklos „Banga“ vadovė Laima Ignatavičienė.

Inga Girdenytė, Korko lietuvių bendruomenė


2 komentarai:

  1. Fast cash offer for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies,

    no collateral required. We give out from a minimum range of $2000 to a maximum of $20 million.We are certified and

    your privacy is 100% safe with us Apply now for your instant approval and transfer approval process takes just

    1/2days. contact us now
    I'll advise you can contact us via email at
    Contact Us At : abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp Number +918929490461
    Mr Abdullah Ibrahim

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš taip didžiuojuosi, pasitikiu savimi ir kupina gyvenimo, kad galiu čia pasidalyti savo liudijimu, tiesiog negaliu patikėti, kad mano vyras dabar namuose sako mums, koks tuščias jis jautėsi visą laiką, kai nebuvo. Jis paliko mane ir sukėlė mums tiek skausmo po skyrybų, įvykusių maždaug prieš 5 mėnesius, kas apie tai pagalvos. Visas šis stebuklas įvyko iškart po to, kai gavau kontaktą su gydytoju Egwali, kuris padėjo man sugrąžinti įprastą padėtį mano santuokos namuose. Aš esu viena laimingiausių moterų pasaulyje, sakyčiau, mes manėme, kad jis išvyko ir daugiau niekada negrįš namo, kol nebus užburtas meilės burtas ir viskas normalizavosi per dvi dienas. Tai iš tikrųjų buvo stebuklas „faktas, kad mano vyras grįžo namo, tai reiškia viską man ir mūsų vaikams. Aš nežinau, kaip išreikšti savo gilų dėkingumą tau, daktare. Aš primygtinai rekomenduosiu, jei jums reikia skubios pagalbos bet kurioje kerų kategorijoje, nes tai garantuota.
    El. Paštas /dregwalispellhome@gmail.com
    „WhatsApp“: +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti