2016 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

PILIS WARD - WINTERFELL - "SOSTŲ KARŲ" - GERBĖJAMS


Jeigu jūs važiuosite į rytus nuo miesto Downpatrick galėsite patekti į “Septynių karalysčių” šalį – į Stark Winterfell protėvių šeimos gimtąją pilį. Kelyje, be tradicinių kelio ženklų, vedančių į Strangford ir Castle Ward, jūs pamatysite rodyklę į Winterfell legendinę pilį iš labai populiaraus serialo.


Daugeserijinio populiaraus filmo (blokbasterio) filmavimas prikėlė XVIII amžiaus pilį naujam gyvenimui. Tokių vėlyvojo viduramžiaus dvarų yra apstu Airijos ežerų ir įlankų paktantėse. Jie saugojo miestų ir kaimų prieigas, patikimai slėpė vietinius gyventojus nuo priešų. Didikams šios pilys buvo patikimas prieglobstis atremti tarpusavio nesantaikos išpuolius ir sėkmingai atlaikyti anglų karalių bei plėšikų apgultis. Jeigu ne “Sostų karai”, Castle Ward taip ir liktų tik paprasta pilis su parku, stovinti netoli Downpatrick, paskutiniu trijų garsiausių Airijos šventųjų – Patrick,Columba ir Bridget – prieglobsčiu. Tačiau “Sostų karai” (“Gameofthrones”) pakeitė viską.
Nedidelė Castle Ward pilis tapo didele Winterfell pilimi, įsikūrusia Airijos šiaurės centrinėje dalyje ir tapusia jos sostine.


Netoliese yra Karališkasis kelias, kuriuo pavažiavus, galima pasiekti Karališkąją prieplauką (Royal Harbour). Pilis pastatyta ant kalvos viršukalnės, o po ja garmantys karšti šaltiniai neleidžia sušalti net pačią šalčiausią žiemą. Po Winterfell pilimi yra katakombos – Starks giminės skriptos. Ši pilis, kaip ir visos kitos Šiaurės pilys, turi senolių garbinimo giraitę (Godswood).


Pilies lankytojams bus pasiūlyta išbandyti Starks giminės jaunojo riterio “mokyklą”: jus mokys šaudyti iš lanko, atskleis dvaro etiketo paslaptis, patars kaip išlikti gyvam atšiauriame “Septynių karalysčių” pasaulyje. Romatiškos asmenybės galės praleisti naktį senolių garbinimo giraitės (Godswood) slaptuose užkampiuose arba aplinkiniuose klaidžiuose miškuose. Filmo gerbėjai turės galimybę “pabalnoti” dviratį ir atidžiau apžiūrėti pilies valdas bei tas vietas kur buvo kuriamas filmas. Jeigu labai pasiseks - tai ir sudalyvauti naujo sezono serialo kūrime bei pasekti George Martin “Ledo ir ugnies giesmė” knygos klaidžiais fantazijų labirintais.
Lankytojams parengtos užduotys panardins jus į “Sostų karų” epochą. 


“Šaulių mokykla”

 Robb Stark ir Jon Snow (Robb buvo laikomas Winterfell tėvo įpėdiniu, o jo įbrolis Jon buvo artimiausias jo bendražygis) šaudymo meno mokėsi apsupti pilies sienų. Jūs taip pat gausite šią neįkainuojamą taiklaus šaudymo pamoką, kuri yra būtina norint išlikti gyvam “Septynių karalysčių” pasaulyje. Šaudymo iš lanko pamokos vienam lankytojui kainuos £ 25, o trijų asmenų grupelei - £ 95. Grupėms yra taikomos nuolaidos. Prieš praktinius užsiėmimus Stark giminės riteris jums viską papasakos apie ginklus ir paaaiškins kaip su jais reikia elgtis.

”Jojimas po Starks valdas”


Pabalnoję dviratį žirgą“ galėsite geriau apžiūrėti serialo kūrimo vietas. Norintys galės apsirėdyti ir apsiginkluoti kaip tikri Starks epochos riteriai. Priklausomai nuo pasirinkto maršruto, ši pramoga jums kainuos nuo £ 25 iki £ 65. Visus, kurie sėkmingai įveiks išbandymus, Winterfell pilies šeimininkai pavaišins unikaliu naminiu alumi.

Vandens kelionė po Starks nuosavybės valdas

 Renkantis tokio pobūdžio pramogą turėsite galimybę išsinuomoti greitaeigį katerį, kuris talpina 9 asmenų grupę. Jums bus suteikta unikali galimybė pasižvalgyti po ežerą ir pilies apylinkes. Suprantama, kad Septynių karalysčių” laikais apie tokius patogumus niekas net nesapnavo, bet šiandien tai saugiau ir patogiau nei naudotis drakono ar jūros pabaisos paslaugomis. Devynių žmonių grupei šis turas kainuos £ 320.

Romantiška nakvynė” 

Romantiška nakvynė bus pasiūlyta baigiantis pramogoms. Porelės galės susirasti sau prieglobstį nuošaliose vietelėse, kurių apstu pilies valdose ir ją supančiuose miškuose bei pasigrožėti žvaigždėtu Winterfell dangumi. Tokia viešnagė dviems kainuos £ 195. Norintys galės pasipuošti lordo Stark rūmų kolekciniais drabužiais ir aksesuarais. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą