2015 m. gruodžio 20 d., sekmadienis

2016 m. biudžeto išvados



Praėjusią savaitę buvo paskelbtas 2016m. biudžetas, kuris palies daugumą šalies namų ūkių. Didelė biudžeto dalis buvo išleista švietimui, sveikatos, įdarbinimo, socialinio saugumo ir gyvenamųjų namų statyboms – viskam, kas yra svarbu Airijai 2016 metais.

Švietimo srity buvo sukurta papildomai 2,260 darbo vietų mokytojams pradinėse ir vidurinėse mokyklose. Tai labai lauktas sprendimas, nes mokinių skaičius Airijoje labai išaugo. Tai pat padidėjo finansavimas knygų skolinimosi schemai ir buvo padidinti resursai mokyklų vystymui.Tikimasi, kad tai padės pagerinti mokymosi standartus visoje Airijoje.
Vienas iš tikslų Sveikatos srityje - suteikti nemokamą gydymą vaikams iki 12 metų, taip pat norima finansuoti terapines paslaugas. Planuojama papildomai įdarbinti apie 580 slaugytojų. Tai pagerins klientų aptarnavimą ligoninėse ir kitose gydymo įstaigos.
Dauguma žmonių galės džiaugtis padidėjusiomis algomis minimaliai algai padidėjus iki €9.15 per valandą. NaujaPRSI (socialinio draudimas, priklausančio nuo pajamų mokesčio) kredito schema padės sutaupyti daugiau pinigų per savaitę. Taipogi uždirbtų pajamų mokesčių kreditas tiems, kurie neturi priėjimo prie PAYE sistemos (mokėk, kai uždirbi) leis susigrąžinti tam tikrą mokesčių dalį.
Taip pat padidės Socialinės išmokos taip palengvindamos sunkiai gyvenančių šeimų padėtį. Tai, kad vaikas galės gauti nemokamą vietą darželyje nuo 3 metų amžiaus iki kol pradės mokyklą reiškia, kad tėvams bus lengviau grįžtiį savo darbo vietą. Vyresniems nei 66 metų amžiaus žmonėms pensijos padidės €3 per savaitę, kas pagerins jų gyvenimo standartus. Šie pokyčiai padės daugumai žmonių išsaugoti savo namus, kuriuos jie galbūt rizikavo prarasti.
Vyriausybės prioritetas šiais metais buvo išspręsti apgyvendinimo problemą. 2016m. €70 milijonų bus išleista bandant išspręsti benamių problemą. Papildomi €17 milijonų bus išleista būstui, skirtam apgyvendinti tuos, kurie netikėtai prarado būstą, dar 3100 namų bus suremontuoti ir apstatyti naujais baldais. Dar 17,000 namų bus pristatyti ir NAMA suteiks 20,000 gyvenamųjų namų iki 2020m. Šios pastangos pakeis šiuo metu aktualią benamių krizės padėtį, taipogi apgyvendins ilgai nenaudotus namus bei prikels naujam gyvenimui apleistus namus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą