2015 m. birželio 16 d., antradienis

Informacinis pranešimas- straipnsniukas



Labai džiugu, kad birželio 6 dieną Dubline Lietuvos Respublikos ambasadoje įvyko pirmasis informacinis susitikimas apie lietuvių emigrantų psichologinę sveikatą. Jo tikslas buvo suburti Airijos lietuvių sveikatos, visuomeninių ir socialinių paslaugų tiekėjus bei paskatinti juos pasidalinti turima informacija. Renginyje dalyvavo lietuvių bendruomenių lyderiai, religinių bendruomenių atstovai gydytojai, psichologai, mokytojai, ir kiti specialistai ar aktyvistai, prisidedantys prie psichologinės sveikatos gerinimo.
Pirmiausiai, visus susirinkusius pasveikino Lietuvos respublikos

ambasadorė Airijoje Rasa Adomaitienė. Ji nuoširdžiai palaikė šio renginio idėją susivienyti ir drauge spręsti iškylančias psichologinės sveikatos problemas. Psichologė-psichoterapeutė is Dublino, Violeta Mooney apžvelgė „Cairde“ tyrimo-apklausos rezultatus, kurie atskleidė, kad yra didelis poreikis ir akivaizdus informacijos trūkumas apie egzistuojančias psichologines paslaugas ir paramos galimybes emigrantų bendruomenėse. Tada ji nurodė informaciją apie pagrindines Airijos organizacijas, kurios teikia psichologinės sveikatos paslaugas angliškų kalba, bei pristatė  svetainę, skirtą sveikatos informacijai Airijoje lietuvių kalba (sveikatos-informacija.com).

Pranešimą apie patirtį konsultuojant viso pasaulio emigrantus internetu “Psyvirtual“ projekte skaitė iš Lietuvos atvykę „Gerumo būsena“ atstovės psichoterapeutė Vilma Kuzmienė ir klinikinė vaikų psichologė dr. Rima Breidokienė.

Taip pat buvo pristatyti pranešimai apie Airijoje teikiamas psichologines ir įvairias sveikatos paslaugas lietuviškai. Psichologė ir žaidimų terapeutė Dalia Guzaitienė iš Mullingar‘o pasakojo apie žaidimų terapijos naudą vaikams ir ką svarbu žinoti kreipiantis terapijai. Eurobug direktorė Aistė Slajutė iš Dublino papasakojo apie alkoholio sukeliamą priklausomybę ir kur galima ieškoti pagalbos, jeigu taip nutinka. Kaip viena iš veiksmingiausių ir nemokamų pagalbos galimybių buvo paminėtos  lietuviškos AA paramos grupės. Rima Urbonavičienė iš Dublino pabrėžė, kad nesaikingas alkoholio vartojimas ir priklausomybė susargdina ne tik vieną žmogų, bet stipriai pažeidžia visą šeimą. Todėl kvietė pasinaudoti Airijoje susikūrusiomis lietuviškomis Al-Anon ir Al-Ateen paramos grupėmis, kurios skirtos atsigauti ir sveikti šeimos nariams, kurių šeimoje yra asmenų, priklausomų nuo alkoholio ar kitų  medžiagų vartojimo. Psichologė-psichoterapeutė Renata Anukaitė iš Waterfordo trumpai pristatė suaugusiųjų psichologinių konsultacijų naudą ir ko tikėtis kreipiantis pagalbos. Ir galiausiai Vilma Matulevičiūtė iš Dublino, kuri yra Airijos natūropatų draugijos prezidentė, suteikė informacijos, kokios yra sveikatos palaikymo bei psichologinių problemų gydymo vaistiniais augalais galimybės.

 Po pranešimų įvykusios bendros diskusijos dar kartą patvirtino milžinišką informacijos poreikį ir džiaugsmą, kad šis renginys suteikė tiek daug naujos ir naudingos informacijos. Jautėsi didelis noras burtis, veikti bendrai ir toliau bendrauti. Ypatingos padėkos buvo pareikštos ambasadorei Rasai Adomaitienei ir kitiems ambasados darbuotojams už palaikymą, pagalbą ir šiltą priėmimą.

1 komentaras:

  1. Ar turite nesusipratimu su savo meilužiu, privertusi žlugimo ir Jūs bandėme suderinti su juo ar ji, bet jis / ji yra ne suteikti jums teigiamą atsakymą ir jūs manote, kas nors nesiruošia tiesiai į jūsų santykius ir jums reikia greitai išspręsti , susisiekite su dr Ajayi šiandien ir už tai, kad tavo meilė gyvenimas grįžti geriausia su savo ex, dr Ajayi galite padėti man atkurti taiką savo namuose, nes mano vyras mane paliko devynių mėnesių ir gyveno su kita moterimi ir niekada norėjo bet grįžti namo su burtininko dr Ajayi padedu grįžo namo po 3 dienų po galinga rašybą atkūrimo buvo padaryta dr Ajayi. Taigi, jei jums reikia greitai išspręsti savo santykius ar santuoką su tam burtininko pagalba, susisiekite su dr Ajayi dabar elektroniniu paštu: drajayi1990@gmail.com arba Whatsapp: 2347084887094

    Taip pat galiu atlikti tokią rašybą žemiau
    1. Loterijos rašybos
    2 Sėkmės rašybos
    3. Rašybos laimėti bylą teisme
    4. nėštumo rašybos
    ir tt ..

    AtsakytiPanaikinti