2014 m. liepos 3 d., ketvirtadienis

Paauglio tragedija Blanchardstowne – perspėjimo ženklas kitiems

Birželio 21 diena daugeliui mokinių buvo itin lauktina, daugeliui ji buvo paskutinioji šių metų mokslo diena. Blanchardstowne, esančiame Watterviilio parke, klegėjo vaikų laimingi balsai.
Tačiau netikėta tragedija tarsi sustingdė laiką ir garsus ore. Prie tvoros besibūriuojančiųjų smalsuolių nejaukius šnabždesius draskė viena po kitos atvykstančios paramedikų, gaisrininkų, medikų, kriminalistų sirenos. Tuomet dar buvo vilties, kad trylikamečio nigeriečio Ricky Oasagi ir dar dviejų mergaičių gyvybės bus išgelbėtos. „Turbūt, kad ne. Mačiau kaip vieną jau nešė uždengtą“, - ciniškai, žinovo balsu, pasakė vidutinio amžiaus vyras, tikriausiai nuo pat pradžių stebėjęs tragedijos sklaidą. Deja, jis buvo teisus. Tuo metu Ricky dar buvo bandoma gaivinti, tačiau ilgai išbuvusio po vandeniu vaikinuko gyvybės šansai grįžti į šį pasaulį panašėjo labiau į stebuklą. Kartu su kitomis, jo išgelbėtomis mergaitėmis, Ricky dar buvo nuvežtas į ligoninę, kur naktį ir mirė. 
Nesvarstydamas apie padarinius, Ricky puolė gelbėti dviejų mergaičių. Jis savo žygdarbį atliko. Mergaitės liko gyvos.
Prie, atrodytų, visai negilaus tvenkinio, kuriame darniai gyvena gulbės, antys, žąsys ir net pilkasis garnys, pailsėti ateina šimtai žmonių. Tiek pernai, tiek ir šiemet teko stebėti būrius besimaudančių vaikų, o vėlyvais vakarais – žvejus. Šalia tvenkinio pastatyti žvejoti bei maudytis draudžiantys ženklai. Tačiau ne visi jų paiso. Dar neįpusėjo vasara, o ant parko grotų atsirado dar keli ženklai: Ricky marškinėliai, sportiniai bateliai, draugų atneštos gėlės ir pliušiniai meškinai. Bet svarbiausia – draugų laiškai jam – Didvyriui Ricky, kuris gal net iš dangaus mus perspės ir tuo kažką vėl gelbės.

Trylikametis nigerietis paaukojęs gyvybę Anapilin palydėtas kelių šimtų bendruomenės narių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą