2014 m. liepos 3 d., ketvirtadienis

DUBLINO MERUI PRISTATYTAS BALTIJOS KELIO 25-MEČIO PROJEKTAS

Birželio 25 d. Lietuvos ambasadorius Airijoje Vidmantas Purlys ir Latvijos ambasadorius Airijoje Gints Apals susitiko su naujuoju Dublino miesto meru Christy Burke‘u.


Miesto vadovui buvo pristatytas projektas, skirtas Baltijos kelio 25-mečiui, kurį Airijos lietuvių, latvių ir estų bendruomenės planuoja įgyvendinti, pažymėdamos šią reikšmingą istorinę sukaktį. Ch. Burke buvo supažindintas su istoriniu šio įvykio kontekstu bei su rugpjūčio 23 d. Dublino centre planuojamu surengti šios sukakties minėjimu.

Renginį organizuoja trijų Baltijos valstybių bendruomenės Airijoje kartu su šių šalių ambasadomis ir bendradarbiaujant su Dublino miesto institucijomis. Jo metu planuojama atkurti simbolinę žmonių grandinę, surengti parodą, koncertą ir sporto renginius.

Meras pažadėjo visokeriopą paramą šiai iniciatyvai.

Susitikimo metu taip pat aptartos glaudesnio bendradarbiavimo su Airijoje veikiančiomis lietuvių ir latvių bendruomenėmis galimybės.


Nuotraukoje iš kairės: ambasadorius V.Purlys, Dublino Lordas Meras Ch.Burke ir ambasadorius G.Apals — with Cllr Christy Burke at Mansion House.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą