2014 m. liepos 3 d., ketvirtadienis

Įteisintas automobilių blokavimas

Transporto, turizmo ir sporto ministras Leo Varadkar pristatė neteisingai priparkuoto automobilio reguliuojantį įstatymą. Neteisingai pastatytų automobilių blokavimas kol kas dar nebuvo įteisintas.
Miesto kontrolės tarnybos, atsakingos už automobilių stovėjimo vietas, dar turėjo šokias tokias vidaus nuostatas, tačiau privačios autoblokavimo įmonės buvo paliktos savieigai. Privačioje parkavimo zonoje žemės savininkui pakakdavo pastatyti ženklą ir nustatyti blokavimo sistemos nuėmimo įkainius.
Naujasis įstatymo projektas numato sureguliuoti autoblokavimo procedūras. Įstatyms nustato paprastą dviejų etapų ginčų peržiūrėjimą ir maksimalią iki100 eurų baudą už blokuojančių užkardų nuėmimą. O taip pat parkavimo teritorijos savininkai privalo nustatyti ženklą su stovėjimo laiką limituojančiu laiku.
Įstatymas numato skundų tvarką ir dėl netinkamo blokavimo užkardų montavimo ant automobilių ratų.
Pirmiausiai automobilio savininkas turėtų pabandyti išspręsti situaciją su žemės savininku,ant kurios jis pasistatė automobilį. Jei ginčo nepavyko išspręsti tokiu būdu, transporto priemonės savininkas gali teikti skundą Nacionalinei transporto valdybai.
Įstatymas taip pat numato:
1.      Neteisėto parkavimo laiką, po kurio uždedama ratų užkarda;
2.      Užkardos nuėmimo laikas po apmokėtos baudos;
3.      Užkardų identifikavimo būdai;
4.      Pranešimo forma apie transporto priemonės blokavimą;
5.      Apmokėjimo būdai už blokuojančios užkardos nuėmimą.

Pagal įstatymą Nacionalinė transporto valdyba privalo nustatyti ir paskelbti skundų pateikimo ir nagrinėjimo procedūrų tvarką dėl neteisėto autotransporto priemonės blokavimo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą