2016 m. vasario 25 d., ketvirtadienis

Vaikų svarba testamente



Dauguma testamento svarbą supranta tik tada, kai, mirus tėvams, vaikams tenka pasidalinti jų nekilojamąjį turtą. Tačiau, jei neturite nekilnojamojo turto dar nereiškia, kad neturėtumėte sudaryti testamento. Reikėtų pabrėžti testamento svarbą tapus tėvu/motina. Jums, kaip vienam iš tėvų ar teisinių vaiko globėjų vertėtų susimastyti, kas pasirūpins jūsų vaiko saugumu ir gerove jums mirus. Vien dėl to verta sudaryti testamentą. Tuo atveju vaiku ar vaikais pasirūpins asmuo, kurį pats pasirinkote ir bus galima visiškai išvengti susidūrimo su įvaikinimo agentūrom ar vaikų globos namais.

Tai ypač svarbu, jei esate neištekėjusi motina ar pora, sudariusi civilinę partnerystę. Nepalikus testamento, yra tikimybė, kad partneris(-ė) praras visas teises matytis su vaiku ir jam/jai gali tekti kreiptis į teismą, kad būtų pastirta(s) globėju/globėja. Jūs taipogi galite nurodyti šeimos narį, tokį kaip senelę ar senelį, kuris galėtų padėti pasirūpinti vaiku. Patartina, kad šį klausimą iš anksto aptartumėte su asmeniu, kurį ketinate paskirti globėju, kad jis žinotų apie situaciją ir padėtų aptarti vaiko ateitį, šiam klausimui iškilus.
Taip pat gera idėja yra testamente palikti tam tikrą sumą pinigų vaiko globėjui, kuri padėtų pairūpinti vaiko poreikiais arba palikti tam tikrą paveldą vaikams, kuriuo jie galės pasinaudoti sulaukę tam tikro amžiaus. Deja, yra labai nedaug moralinės paramos organizacijų globėjams ar finansinės pagalbos iš valstybės. Labai svarbu aptarti visus šiuos aspektus su advokatu ir numatomais globėjais, kad visi suvoktų šią svarbią informaciją. Taip pat labai svarbu testamentą sudaryti laiku, o nelaukti iki paskutinės minutės. Deja,daug žmonių taip ir nesuranda laiko to padaryti, dėl ko perspektyvoje kyla daug teisinės painiavos.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą