2015 m. lapkričio 30 d., pirmadienis

Testamentai ir paveldėjimas



Nuo senų laikų airių šeimos buvo gana didelės, taigi paveldas turėjo būti padalintas daugeliui asmenų. Tačiau, jei manote, kad testamentai yra populiarus būdas išvengti bėdų, kurios gali kilti dalinantis turtą, jūs esate teisus. Tik 30% airių turi sudarę testamentus nepaisant tokių internetinių puslapių kaip MyLegacy.ie ar advokatų kontorų pastangų išpopuliarinti juos.


Daug žmonių žiūri į testamentą kaip į ligos ar mirties ženklą. Tai kažkas, ką daro pabaigoje. Kas nors, ką bus galima padaryti rytoj ar kitą dieną. Todėl dažniausiai žmonės atideda ši procesą, taip sudarydami daugiau problemų savo mylimiems žmonėms, kuriems tenka suorganizuoti laidotuves, o vėliau ir nuspręsti kaip padalinti turtą. Daug ginčų prasideda tuomet, kai kažkas mano, kad gavo mažesnę dalį, nei priklauso.

Sudarydami testamentą ir nurodydami įpėdinius galite apsaugoti žmones, kurie paveldės jūsų turtą. Vieno testamento kaina yra €150, dviejų testamentų kaina sutuoktiniams - €200. Juos galima keisti iki pasirašant tiek, kiek norite – kol jie pilnai atitiks jūsų norus. Tai reiškia, kad jūs nuspręsite, kaip turi būti padalintas jūsų turtas. Pavyzdžiui, jei jūsų šeimoje yra neįgalus asmuo, galite palikti tam tikra sumą pinigų jo išlaikymui, o kilnojamas ar nekilnojamas turtas ar verslas gali būti perduotas tam, kam jūs norite. Kompanijos ar agentūros kaip MyLegacy.ie taipogi siūlo palikti auką labdarai, kad jūsų paveldo dalis padėtų žmonėms, esantiems bėdoje. Kitas testamento tipas yra ilgalaikės įgaliotinio galios, kurios leidžia jūsų nurodytiems įgaliotiniams priimti sprendimus už jus, jei negalite jų priimti pats dėl tam tikrų priežasčių (pvz. tokios kaip, protinė negalia). Testamentas yra svarbus jūsų artimiesiems, kuriuos paliksite išėję. Taip pat svarbu įsitikinti, kad jūsų norų yra paisoma.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą