2017 m. gruodžio 29 d., penktadienis


2017 metais Airija išdavė rekordinį pasų skaičių



2017 metais Airija išdavė daugiau nei 779 000 pasų. Premjero pavaduotojas ir Užsienio reikalų ministras Simon Coveney sakė: “Tai yra didžiausias Airijos pasų skaičius kada nors išduotas šalyje per vienerius metus – tai 6 proc. daugiau nei jų buvo išduota 2016 m., o nuo 2015 m. išduotų pasų skaičius padidėjo daugiau nei 15 proc. Ypač didėja pareiškėjų skaičius iš Šiaurės Airijos ir Didžiosios Britanijos piliečių – beveik 20 proc. paraiškų buvo gauta vien iš tų šalių piliečių”.

Pasak Simon Coveney, Airijos Paso tarnyba (Passport Service) ir toliau diegia naujoves, kad galėtų kaip galima operatyviau patenkinti precedento neturintį žmonių poreikį įsigyti airišką pasą ir diegia vis naujesnes programas, kad užtikrintų Airijos paso patikimumą ir apsaugotų nuo įvairių sukčiavimo atvejų.

Šių metų kovo mėnesį buvo įdiegta “Online Passport Renewal Service” tarnyba. Ši nauja paslauga reiškia, kad Airijos piliečiai, atnaujinantys savo pasą, gali tai padaryti internetu, būdami bet kurioje pasaulio vietoje – tarnyba dirba 24 valandas per parą ir 7 dienas per savaitę adresu https://www.dfa.ie/passportonline.

Per 9 šių metų mėnesius internetinių paraiškų davėjams buvo išduota daugiau kaip 100 000 pasų. Pasai išduodami maždaug per 10 darbo dienų, plius pašto paslaugos. 

Komentuodamas šią paslaugą, Airijos premjero pavaduotojas sakė:”Internetinė paso atnaujinimo paslauga buvo ypač sėkminga. Iš Cork į Costa Rica; iš Meath į Mozambique ir iš Sligo į Singapore – Airijos piliečiai visame pasaulyje pasinaudojo galimybe pratęsti savo airiško paso galiojimo laiką pasinaudoję internetu, jiems nereikia jokių formų, liudytojų ar spausdintų nuotraukų”.

2016 m. įvesta pirmoji pasaulyje Paso kortelė (Passport Card) ir toliau populiarėjo 2017 metais – daugiau nei 38 000 Airijos piliečių pasinaudojo galimybe patogiau keliauti į visas ES, EEE (Europos ekonominė erdvė arba laisvos prekybos zona – “Lietuvis” past.) ir Šveicariją su kredito kortelės dydžio pasu.


Simon Coveney paragino Airijos piliečius tikrinti paso galiojimo pabaigos datą ir paskatino juos tai daryti ne sezono metu: “Departamentas pastaraisiais metais sunkiai dirbo, kad užtikrintų žmonėms šiuolaikinę, saugią ir greitą pasų paslaugą. Vis dėlto labai svarbu, kad būsimi keliautojai patikrintų paso galiojimą prieš užsisakydami kelionę į užsienį. Svarbu pažymėti, kad daugelyje šalių reikalaujama, kad atvykstantys lankytojai turėtų pasus, kurie galioja ne mažiau kaip šešis mėnesius. Piliečiai, kurie 2018 m. planuoja atnaujinti savo pasą, yra primygtinai raginami tai padaryti internetu ir ne piko metu, siekiant užtikrinti kuo trumpesnį atnaujinimo laiką. Naudingą informaciją ir patarimus kaip pateikti paraišką, galima rasti Departamento interneto svetainėje, adresu: https://www.dfa.ie/passport”.

Valstybės ministras Ciarán Cannon pridūrė: ”Tie Airijos piliečiai, kurie kreipėsi dėl pasų atnaujinimo per Airijos ambasadas ir konsulatus 2017 metais žino, kad Airijos konsulatas (Irish Consulate), esantis New York yra ta  vieta, kurioje yra didžiausias pasų pareikalavimas, po to eina – Canberra, San Francisco, Sydney ir Pretoria. Mes ir 2018 metais stengsimės dirbti taip, kad mūsų paslaugos būtų dar efektyvesnės ir patogesnės ir kad jomis galėtų naudotis Airijos piliečiai, išsibarstę po visą pasaulį”.

Išduotų pasų skaičius 2017*
Gauta paraiškų            785 026
Išduota pasų               779 184
  
Suaugusiems     494 297
Vaikams            284 887


Išduota Pasų kortelių   38 452
Vyrams                           26 154
Moterims                        12 298


Išduota pasų 20 Airijos konsulatų

New York                    6 345
Canberra                     5 077
San Francisco              4 336
Sydney                        2 990
Pretoria                       2 913
Ottawa                        2 826
Chicago                       2 124
Paris                           1 997
Auckland                     1 870
Boston                        1 667
Berlin                          1 567
Madrid                        1 480
Abu Dhabi                   1 451
Washington                 1 020
Berne                           762
The Hague                    684
Hong Kong                    597
Brussels                        591
Singapore                     509
Riyadh                          435

2017 metais populiariausi vaikų, pasų gavėjų, vardai:

Berniukai                           Mergaitės
Jack                                     Emily
James                                  Emma
Conor                                  Aoife
Daniel                                  Grace
Adam                                   Sophie


* 2017 metų gruodžio 18 d. duomenys

1 komentaras:

  1. Esu čia, norėdamas paliudyti, kaip šis galingas burtų ratukas, vadinamas daktare Ogala, padėjo man pagerinti mano santykius. Man skaudėjo širdį, kai mylimoji man pasakė, kad jis nebėra suinteresuotas vesti mane, nes kita ponia ant jo panaudojo juodąją magiją. Aš verkiau ir verkšlenau kasdien, kol taip blogai, kad kreipiausi į internetą pagalbos. Štai tada, kai perskaičiau atsiliepimą apie dr. Ogala, tada kreipiausi į jį pagalbos ieškant meilės ir savo gyvenimo. , jis padėjo man užrašyti galingą meilės kerą ir, mano nuostabai, po 24 valandų meilės burto, mano mylimasis grįžo ant kelių maldaudamas manęs atleisti. jo el. pašto adresas: drogalad02@gmail.com WhatsApp +2347049668119 ...

    AtsakytiPanaikinti