2015 m. spalio 10 d., šeštadienis

Aš susižeidžiau darbo metu – susižalojau nugarą.



Aš susižeidžiau darbo metu – susižalojau nugarą. Po keleto mėnesių pasveikau, tačiau praėjus porai metų rentgeno nuotrauka parodė daug didesnę problemą, dėl kurios kalta trauma, patirta darbe. Ar vis dar turiu galimybę teistis su buvusiu darbdaviu? Jei taip, kaip man tai padaryti?

Dėl tokio pobūdžio traumos turi kreiptis į teismą su ieškiniu ne vėliau kaip per 2 metus. Tačiau, jei nebuvote tikras dėl sužalojimo padarytos žalos, pagal įstatymo nr 5 kriterijų galite kreiptis į teismą nepaisant to, kiek laiko praėjo nuo incidento.
Kriterijai, dėl kurių galite kreiptis į teismą, yra šie:
Ar žmogus iš tiesų buvo sužeistas, ar sužeidimas buvo reikšmingas, ar sužeidimas įvyko dėl traumos patirtos dėl tam tikro aplaidumo, kenksmingų veiksmų ar pareigų nevykdymo ir kaltinamasis yra žinomas. Jeu sužeidimas įvyko dėl trečio asmens, turi būti nurodyta kodėl kreipiamasi į kaltinamąjį dėl žalos atlyginimo.
Kalbant apie laiko limitus, laikrodis pradeda tiksėti tik nuo tada, kai nukentėjusysis supranta, kad sužeidimas yra rimtas.
Tačiau yra buvę atvejų, kai nuo patirto sužeidimo praėjo keletas metų ir sužeidimo pasekmės buvo didesnės, nei buvo manyta iš pradžių,ir buvo svarstoma kad  nereikėtų kelti bylos. Teismo požiūriu net jei nukentėjusysis pilnai neįvertino traumos padarinių, tai dar nereiškia, kad jis nesuprato, kad sužeidimo būta rimto. Taigi tai gali įtakoti jūsų ieškinio eigą.
Kad jūsų atvejis ir jo aplinkybės būtų deramai įvertintas, kreipkitės į advokatą, kuris galės realiai įvertinti jūsų situaciją ir galimybę laimėti bylą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą