2014 m. balandžio 5 d., šeštadienis

Kaip išvengti pavasarinės alergijos?

Nors daugelis žmonių laukia nesulaukia, kada sužaliuos miškai ir pievos, kiti kiekvieno pavasario laukia, jausdami nerimą, nes žydintys augalai sukels silpnesnius ar stipresnius alergijos simptomus: nuovargį, nosies užgulimą, akių, nosies ir gerklės perštėjimą, ašarojimą. Pavasarinės alergijos išvengti gali padėti šie patarimai.

-          Per dieną reikėtų išgerti nuo 8 iki 10 puodelių gryno vandens, kuris natūraliai valo organizmo sistemas. Įrodyta, kad pakankamas vandens kiekis net 38 procentams moterų (taip pat ir vyrų) palengvina alergijos simptomus.
-          Žaliojoje arbatoje randamas stiprus antioksidantas, polifenolis epigalokatechino galatas (EGCG), kuris blokuoja histaminą ir imunoglobuliną E (Ig E), todėl sumažėja alerginė reakcija.
-          Kvercetinas – kitas antioksidantas, pasižymintis priešuždegiminėmis ir antihistamininėmis savybėmis. Jis sumažina alergijos simptomus ir gerina plaučių veiklą. Kvercetino gausu obuoliuose ir svogūnuose, taip pat uogose, lapiniuose ir žiediniuose kopūstuose, riešutuose, juodojoje, žaliojoje ir baltojoje arbatoje.
-          Nuo seno alergijoms gydyti naudojama dilgėlių arbata. Jos ne tik slopina alergiją, bet ir nesukelia mieguistumo kaip antihistamininiai vaistai.
-          Ananaso ekstraktas, kuriame yra unikalaus fermento bromelaino, vartojamas prieš valgį, gydo sinusitą, bronchitą, plaučių uždegimą ir kitus kvėpavimo takų sutrikimus.
-          Pavasarinei alergijai gydyti kartais skiriami homeopatiniai vaistai, kuriuose yra valgomojo svogūno ekstrakto.
-          Nosies gleivinę patariama skalauti druskos vandeniu, kuris veikia antibakteriškai bei ją išvalo. Iš pradžių tirpalą naudoti silpnesnį: iš ketvirtadalio šaukštelio druskos ir puodelio vandens, paskui druskos kiekį palaipsniui galima padidinti.

-          Akių patinimą ir perštėjimą gali sumažinti vėsūs kompresai. Vėjuotomis dienomis reikėtų nepamiršti didelių akinių nuo saulės, kurie kliudytų žiedadulkėms patekti į akis ar ant vokų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą